-
نویسندهنوشتهها
-
۲۲ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۶:۴۵ #76027farzaneh negahbanمشارکت کننده
نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است، کودکانی که غذاهای نمکی بیشتری می خورند، تمایل بیشتری به مصرف نوشیدنی های شیرین نیز از خود نشان میدهند و این امر می تواند با خطر بروز چاقی در این کودکان مرتبط باشد.
نتایج نشان داد کودکانی که بیشتر نمک می خوردند مایعات شیرین بیشتری نیز می نوشند. به ازاء هر 390 میلی گرم سدیم دریافتی در هر روز، آنها به طور متوسط 6/0 اونس بیشتر از نوشابه های شیرین ودیگر نوشیدنی های قندی استفاده می کردند.
به طور کلی، متخصصان توصیه می کنند که کودکان و بزرگسالان بیش از 2300 میلی گرم سدیم در هر روز دریافت نکنند.۲۲ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۰:۲۷ #99528s.samadiمشارکت کنندهچقدر مطلب جالبی بود نگهبان عزیز فقط دوستان باید توجه کنند که غذاهای فراوری شده خودشان حاوی مقداری نمک هستند بنابراین باید ازسهم دریافتی روزانه کسربشه
۲۲ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۰:۳۷ #99531ezamaniمشارکت کننده[align=justify]درواقع ذائقه بچه ها به دوران جنینی آنها و زمانی که در رحم مادر بودند، برمی گردد. بسیاری از متخصصان معتقدند طعم و بوی غذاهایی که مادر می خورد، در خون او جریان می یابد و از طریق جفت به بدن جنین می رسد و ذائقه او را شکل می دهد. البته این مراحل ابتدایی تشکیل ذائقه است و با به دنیا آمدن کودک ذائقه اصلی او شکل می گیرد و این وظیفه مادر است که تغذیه مناسب را به نوزادش بیاموزد. به این معنا که اگر مادر در دوران شیردهی همه گرو های غذایی را مصرف کند و اجازه دهد تا شیر طعم همه نوع موادغذایی را بگیرد، محکم ترین قدم را برای شکل گیری مناسب ذائقه کودک خود برداشته است.
اولین توصیه به مادران این است که هنگام پختن غذاهای تکمیلی به هیچ عنوان خودشان غذا را تست نکنند زیرا اگر تشخیص بدهند که غذا کم نمک است به آن نمک می زنند و این کار بسیار خطرناک است. این موضوع دو دلیل مهم دارد؛ اول اینکه مادر کودک را ناخواسته به سمت غذاهای شور ترغیب می کند و باعث می شود تا کودک در دوران بزرگسالی علاقه بیشتری به مصرف نمک داشته باشد. حتی توصیه می شود که خانواده ها از همان دوران کودکی فرزندشان از آوردن نمکدان سر سفره یا میز غذا خودداری کنند. دلیل مهم تر هم این است که در ۲ سال اول زندگی کودک، کلیه ها به طور کامل کار نمی کنند و با مصرف نمک زیاد، شاهد تجمع آب و نمک در بدن کودک و متاسفانه اختلالات کلیوی، قلبی و ریوی خواهیم بود که جان کودک را به خطر می اندازند.
البته تا سن یک سالگی اضافه کردن نمک و شکر در غذاهای کودک ممنوع است اما از سن یک سالگی به بعد، مادر باید حداکثر ۳ انگشت خود (مثلا انگشت شست، نشانه و میانه) را به صورت فشرده در ظرف نمک فرو ببرد و بعد از کمی فشار آرام دستش را از ظرف خارج کند. دانه های نمکی که بین انگشتان او باقی می ماند، مقدار نمک مجازی است که باید در غذای کودک آن هم بعد از سن مجاز، ریخته شود.[/align] -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.