ویتامین C (اسید اسکوربیک) قویترین آنتیاکسیدان محلول در آب میباشد. علاوه بر نقش مهم ویتامین C در خونسازی، این ویتامین در تسهیل و افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش با احیای آهن سه ظرفیتی به آهن دو ظرفیتی (که بیشتر جذب میشود) و همچنین شرکت در انتقال آهن از ترانسفرین (ناقل آهن) پلاسما به فریتین کبد (شکل ذخیره آهن) نقش دارد. همچنین این ویتامین از تبدیل فریتین به هموسیدرین که آهن آن به مقدار خیلی کم قابل برداشت است، ممانعت میکند. مصرف مواد حاوی ویتامین C مانند مرکبات همراه با منابع غذایی دارای آهن غیر هم (آهن گیاهی) جذب آهن را افزایش میدهد. بنابراین بهتر است مکملهای آهن را همراه با منابع ویتامین C مصرف کنید.
منابع غذایی حاوی ویتامین C عبارتاند از مرکبات، گوجهفرنگی، توتفرنگی، فلفل قرمز، خربزه و کلم.
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی