کمبود ویتامین D، دلیلی برای بلوغ زودرس

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79356
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    نتایج یک پژوهش جدید کره‌ای که در کنگره‌ی Endocrine Society در سان فرانسیسکو مطرح شد، نشان می‌دهد دخترهایی که از بلوغ زودرس رنج می‌برند معمولا بیشتر دچار کمبود ویتامین D هستند. برای همین هم مصرف مکمل ویتامین D می‌تواند با شروع بلوغ زودرس مقابله کند.
    معمولا بلوغ در بین دخترها در سن 10 تا 14 سال و در پسرها بین 12 تا 16 سال اتفاق می‌افتد. بلوغ در دختران با برجسته شدن سینه‌ها، رویش موهای زاید و عادت ماهانه به وقوع می‌پیوندد. این ویژگی‌ها تحت تاثیر هورمون‌های جنسی بروز می‌کند.
    بلوغ زودرس به بلوغی گفته می‌شود که در سن 8 و یا قبل از آن خود را نشان دهد. وراثت، چاقی، فعالیت‌های ورزشی و همچنین آلودگی محیط زیست می‌تواند روی سن بلوغ تاثیر بگذارد. در این پژوهش محققان 110 دختر بین 7 تا 10 سال را تحت نظر گرفتند. 75 نفر از این دخترها رشد طبیعی داشته و 35 نفر از آن ها بلوغ زودرس را تجربه کرده بودند. محققان سطح ویتامین D بدن این دو گروه را مورد بررسی قرار دادند.

    زمانی که بدن در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد ویتامین D تولید می‌کند. البته بخشی از این ویتامین نیز از طریق مصرف مواد غذایی تامین می‌شود. کمبود این ویتامین می‌تواند در ابتلا به چاقی و بیماری‌های زیادی مانند سرطان، بیماری‌های خود ایمنی، بیماری‌های قلبی عروقی و عفونت‌ها نقش داشته باشد.

    متخصصان مشاهده کردند که میزان ویتامین D خون دخترهایی که دچار بلوغ زودرس شده‌اند کمتر از دخترهای دیگر بوده است. دقیق‌تر این که حدود 44 درصد دخترهای دچار بلوغ زودرس کمبود جدی ویتامین D داشته‌‌اند.
    در مغز، نرون‌هایی وجود دارد که در زمان بلوغ فعال شده و هورمون‌های جنسی تولید می‌کنند. وجود ویتامین D برخی از فعالیت‌های سلولی مغز را متوقف می‌کند. برای همین هم این ویتامین می‌تواند با کاهش ترشح هورمون‌ها جلوی بلوغ زودرس را بگیرد.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.