کلسترول بد
کلسترول نوع LDL را در نظر می گیرم که “کلسترول بد” است. دلیل این نام گذاری این است که LDL حاوی تنها چربی بدون پروتئین است .میزان بالای LDL مطمئنا خطرناک است ، نه تنها به خاطر چاقی بلکه منجر به تصلب شریان و بیماری شریان اکلیلی می شود.
غذاهایی مانند محصولات لبنی چرب، غذاهای فوری سرخ کرده ، فرآورده های گوشتی ، کیک و غذاهای بیرون که بسیار سرخ شده اند همگی مقادیر بالایی از LDL دارند.
کلسترول خوب
کلسترول HDL برای بدن خوب است. چرا که HDL در بدن حرکت کرده و کلسترول های اضافی را از سلول های بدن خارج می کند. همچنین کلسترول های اضافی را از شریان ها خارج می کند.
دقیقا به همین دلیل است که عبارت نسبت LDL و HDL وجود دارد. هر چه این نسبت بیشتر باشد برای بدن بهتر است. هر چه نسبت HDL به LDL بیشتر باشد کمتر منجر به تصلب شراین و بیماری های قلبی می شود.
دانه های روغنی ، روغن زیتون ، روغن آفتاب گردان ، گردو و سویا غذاهایی حاوی روغنی است که باعث تولید HDL و یا کلسترول خوب می شود.