بهتر است مايعي که در روند پخت گوشت از آن خارج ميشود، مستقيم داخل غذا استفاده شود. معمولا بيشترين ميزان پروتئينهاي محلول در آب و ويتامينهاي محلول در آب، بهخصوص ويتامينهاي گروه B، هنگام پختن از بافت گوشت خارج و به آب در حال جوش وارد ميشوند بنابراين نبايد آب و کف اوليه گوشت را دور بريزيد چون عملا بخش زيادي از ريزمغذيهاي گوشت با اين کار از بين ميرود.
البته بايد توجه داشته باشيد معمولا زماني که گوشت در حال پختن است، ابتدا آب آن کمي کدر و پر از کف است. از نظر بهداشت موادغذايي، زماني گوشت و آب آن کاملا ايمن و قابل خوردن ميشوند که آب يا عصاره حاصل از جوشيدن گوشت به رنگ شفاف درآيد. اين عصاره، داراي ارزش تغذيهاي است و دور ريختن آن توصيه نميشود.
خيلي از افراد هم کف روي گوشت يا مرغ را دور ميريزند اما اين کف شامل پروتئينهايي است که در مراحل اوليه از گوشت خارج ميشود و يکي از ويژگيهاي پروتئينها اين است که امکان فومينگ يا کف کردن دارند. به همين دليل دور ريختن کف حاصل از جوشيدن انواع گوشت در آب هم توصيه نميشود.
اگر خانم خانه کمي صبوري کند، اين کف سرشار از پروتئين به مرور در آب حل خواهد شد و عصاره گوشت را شفاف و مغذي خواهد کرد.