رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: استفاده از کرم های ضد آفتاب مانع جذب نور خورشید و تولید ویتامین D در بدن می شوند.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: به زنان باردار و شیرده توصیه می شود که روزانه حداقل به مدت ۱۰ دقیقه دست و صورت خود را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهد.
استفاده از کرم ضد آفتاب، ساخت ویتامین D را در بدن مختل می کند و سالمندان که در معرض پوکی استخوان یا ابتلا به استئوپنی هستند، توصیه می شود روزانه یک هزار میلی گرم ویتامین D به صورت مکمل استفاده کنند.
پیش از این حسین طباطبایی، متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار فارس، در این رابطه گفته بود: کرم های ضد آفتاب با SPF بالاتر برای مبتلایان به لوپوس یا کسانی که در برابر آفتاب کهیر می زنند، توصیه می شود. SPF مناسب ترین محافظ پوست در برابر نور آفتاب است و افزایش درجه SPF از ۱۵ به بالا میزان حفاظت کنندگی کرم ضد آفتاب اضافه نمی کند و فقط مواد شیمیایی بیشتر وارد پوست می شود.
برای اثربخشی بهتر کرم ضد آفتاب باید دست کم ۲ میلی گرم کرم ضد آفتاب در هر سانتیمتر مربع از پوست صورت استفاده شود. این در حالی است که نتایج مطالعات در کشورهای دیگر نشان داده است که افراد در بهترین حالت ۵/۰ تا یک میلی گرم کرم را در هر سانتیمتر مربع استفاده می کنند.
منبع:farsnews/ و سایت پزشکان ایران