-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ فروردین، ۱۳۹۱ در ۰۲:۵۹ #72784zghasemiمشارکت کننده
مصرف کرفس برای کسانی که رژیم غذایی دارند توصیه می شود؛ زیرا کالری آن حتی بر حسب معیارهای گیاهی به قدری اندک است که دو ساقه آن کمتر از ۱۰ کالری انرژی دارد، ولی مقدار الیاف گیاهی آن زیاد است.
کرفس، منبع کامل پتاسیم شمرده می شود و ضمناً مقادیر ناچیزی ویتامین «C»، کمی «فولیت» و ویتامین «A» دارد. اگر چه مواد آن چندان چشمگیر نیست، اما در صورتی که به غذاهایی مانند سوپ، خورش، سالاد و خوراک مرغ افزوده شود، آنها را خیلی خوشمزه و معطر می کند.
تقریباً ۹۵ درصد کرفس از آب تشکیل شده است که اغلب گرفته شده و با سایر عصاره های این سبزی ترکیب می شود تا نوشابه ای نیرو بخش و مغذی پدید آید.
بیشتر افراد برگهای کرفس را دور می ریزند اما باید دانست که برگهای کرفس مغذی ترین قسمت گیاه هستند و بیش از ساقه، کلسیم، آهن، پتاسیم و ویتامین های «A» و «C» دارند. این برگها را باید در سوپ و سالاد یا سایر غذاها استفاده کرد.
● فواید و زیان کرفس
کرفس دارای کالری اندک و الیاف گیاهی فراوان است و منبع غنی از پتاسیم می باشد. ممکن است التهاب انسان را کاهش دهد و در برابر سرطان محافظت کند، اما سرشار از نیتراتهای گیاهی است.
● خواص دارویی کرفس
در زمانهای قدیم، از جوشانده تخم کرفس برای درمان نقرس، انواع التهاب مفاصل، فشار خون و ورم استفاده می شد. گفته می شود، ترکیب موجود در کرفس به نام «پولیا ستیلین» تولید «پروستا گلاندین» ها و مواد شیمیایی بدن را که در ایجاد تورم مؤثرند، کاهش می دهد. با وجود این دلیلی در دست نیست که ثابت شود کرفس واقعاً درد مفاصل را تسکین می بخشد و یا از میزان فشار خون می کاهد و ادرار را زیاد می کند.
با این حال، امکان دارد کرفس، خطر بروز برخی سرطانها را کاهش دهد.
«پولیاستیلین» موجود در کرفس «بنزوپیرن» را که ماده ای سرطانزا است از بین می برد، ممکن است مقدار فراوان نیترات گیاهی، این مزیت را تا حدی متعادل سازد. بدن انسان مواد یاد شده را به «نیترو سامین ها» که خود ارتباط تنگاتنگی با بروز سرطان دارد، تبدیل می کند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.