-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ فروردین، ۱۳۹۳ در ۱۰:۰۳ #82386z.yariمشارکت کننده
سردرد يك عارضه رايج در سرتاسر جهان است كه عوامل ژنتيكي، محيطي (مانند تغييرات جوي، نور، بو، صداهاي شديد و ترس و ناراحتي) در ايجاد آن مؤثر ميباشد. بعضي از سردردها بدليل حساس بودن برخي از افراد نسبت به بعضي از تركيبات موجود در مواد غذائي ايجاد ميشود، يعني در حقيقت سردرد يك نوع آلرژي نسبت به اين مواد ميباشد. غذاهايي از قبيل سوسيس و كالباس كه داراي مادهاي بنام نيتريت (مادهاي كه براي خوش رنگ كردن سوسيس و كالباس و ژامبون و هات داگ به آنها اضافه ميشوند) هستند باعث منقبض شدن عروق مغز و در نهايت، باعث سردرد در برخي اشخاص ميشود؛ همچنين در غذاهاي كنسروي و غذاهاي آماده و فرآوري شده كه حاوي مواد نگهدارنده هستند، اين مواد نگهدارنده در يك سري اشخاص ايجاد سردرد مينمايند، پس بايد از خوردن غذاهاي كنسرو شده خودداري كنند حتي در برخي گوشتهاي فرايند شده، پنيرهاي كهنه و مانده نيز مادهاي بنام تيرآمين (مادهاي كه بطور طبيعي در بعضي غذاها وجود دارد و در غذاهاي مانده پروتئيني نيز در اثر شكستن زنجيره پروتئيني بوجود ميآيد) وجود دارد كه پرهيز از غذاهاي حاوي تيرامين براي جلوگيري از سردرد مؤثر ميباشد.
اصولاً نوشيدن يك فنجان چاي يا قهوه بدليل داشتن كافئين به عنوان يك ماده مسكن به حساب ميآيد ولي در بعضي اشخاص كه به كافئين حساسيت زياد دارند استفاده از مواد غذائي حاوي كافئين مانند چربي، قهوه، شكلات و كاكائو باعث ايجاد سردرد ميشود.تغييرات هورموني و نوسانات آن در بدن نيز يكي ديگر از علل سردرد و ميگرن ميباشد كه ميتوان با مصرف ميوهجات، سبزيجات و مواد غذائي تازه و طبيعي اين سردردها را كمتر نمود. رژيم غذائي كه حاوي مواد آلي و معدني مانند آهن، كلسيم و منيزيوم باشد به عنوان مثال زنجبيل، آلووِرا انواع مغز دانهها، جوانه گندم و ميوههاي خشك ميتواند باعث كاهش اثرات منفي ناشي از استرس شود و در واقع راه مناسبي براي رسيدن به سلامتي و كاهش سردرد ميباشد. نوشيدن آب ميوههاي طبيعي و تازه براي جلوگيري از سردردها و ميگرنهاي ناشي از اضطراب و نگراني، فشارهاي روحي و استرس مناسب ميباشد چون اثرات منفي هورموني كه در مواقع استرس و ناراحتي بيش از اندازه در بدن ترشح ميشود را خنثي ميكند و در واقع يك روش سالم و مناسب براي ايجاد آرامش و تسكين اعصاب به حساب ميآيد. همچنين مصرف سبزيجات برگي سبز تيره مانند اسفناج و كاهو نيز ترشح هورمونهاي بدن را متعادل كرده و سردردهاي ناشي از تغييرات هورموني را تشكين ميدهد. لازم است گفته شود كه خوردن منابع دريائي از قبيل ماهي و كپسولهاي روغن ماهي بدليل داشتن اسيدهاي چرب امگا-3 به جلوگيري از پيدايش سردرد (بخصوص در افراد ميگرني) كمك ميكند چرا كه امگا 3 باعث تسهيل خونرساني به سلولهاي عصبي و سيستم عصبي مغز ميشود و به اين نكته نيز بايد توجه كرد كه اثرات اسيدهاي چرب امگا-3 در گذر زمان افزايش مييابد و بلافاصله اثر خود را نشان نميدهد.
_____________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.