کدام مواد غذایی با وارفارین تداخل دارند؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82622
    z.yari
    مشارکت کننده

    قرص وارفارين يك داروي ضد انعقاد است كه مدت زمان انعقاد خون را طولاني مي‌كند و باعث مي‌شود تشكيل لخته به طول بينجامد و لذا مانع تشكيل لخته در قلب و عروق مي‌گردد. مصرف اين دارو بايد بصورت يك بار در روز انجام شود و بهتر است هميشه سر ساعت معيني (معمولا عصرها ) با معده خالي و با يك ليوان كامل آب مصرف شود. مصرف اين دارو بايد بصورت منظم و همراه با آزمايش مكرر و منظم خون باشد.
    زنجبيـــل: اين داروي گياهي از تشكيل لخته در خون جلوگيري مي‌نمايد، لذا بايد از مصرف آن خودداري شود.
    سيـــر: ثابت شده است كه سير از تشكيل لخته در خون جلوگيري مي‌كند و باعث افزايش رقت خون مي‌گردد. بيماراني كه وارفارين مصرف مي‌نمايند نبايد بيشتر از 1 حبه سير در روز مصرف كنند زيرا ممكن است باعث رقيق شدن بيش از حد خون و احتمال خونريزي گردد.
    روغن: روغن‌هاي نباتي آفتابگردان، كانولا، سويا و پنبه دانه از منابع غني ويتامينK مي‌باشند. ضمن پيروي از يك رژيم غذايي كم چرب، از افزودن روغن‌هاي مخصوص سالاد يا پخت وپزبه غذا خودداري نماييد.
    خـيــــــار: پوست خيار حاوي ويتامين K مي‌باشد. تا حد امكان خيار را بدون پوست مصرف نماييد.
    چاي سـبــز: چاي سبز باعث خنثي شدن اثر وارفارين مي‌گردد. بنابراين افرادي كه چاي سبز و وارفارين مصرف مي‌نمايند، ‌بايد خون خود را مرتبا چك كنند تا اثر دارو كم نشده باشد.
    ســــويــــا: مصرف فرآورده‌هاي لوبياي سويا و شير سويا باعث كاهش اثر ضد لخته‌اي وارفارين و افزايش احتمال بروز لخته مي‌گردد. از مصرف فرآورده‌هاي حاوي سويا خودداري نماييد.
    گـــزنـــه: برگ‌هاي گياه گزنه داراي ويتامين K مي‌باشند و اثر وارفارين را كاهش مي‌دهند، بنابراين از مصرف آن بايد خودداري شود.
    جـگــــر: جگر حيوانات و طيور منبع غني از ويتامين K مي‌باشد. ميزان ويتامينK 100 گرم جگر معادل يك فنجان سبزيجات برگ سبز مي‌باشد. در صورت مصرف 100 گرم جگر در روز بايد از مصرف ساير منابع ويتامين K مانند انواع سبزيجات خودداري شود.
    گريپ فروت: در صورت مصرف مداوم آب گريپ فروت اثر وارفارين زياد شده و احتمال خونريزي را زياد مي‌كند. در مصرف گريپ فروت و آب گريپ فروت احتياط كنيد.
    انــبـــه: مصرف فرآورده‌هاي انبه و آب و عصاره انبه باعث افزايش اثر ضد لخته‌اي وارفارين و احتمال خونريزي مي‌گردد، بنابراين بايد از مصرف آن خودداري شود.
    زردچوبه و پياز:
    اين دو ماده غذايي هم داراي اثرات ضد لخته‌اي مي‌باشند و مصرف زياد آنها باعث افزايش احتمال خونريزي مي‌گردد. مصرف يك عدد پياز كوچك در روز منعي ندارد. توجه داشته باشيد كه محدوديت‌هاي ذكر شده تنها در مورد سبزيجات برگ سبز مي‌باشد و مصرف ميوه‌ها محدوديتي ندارد. در اين مورد تنها دو استثناء وجود دارد كه شامل انبه وگريپ فروت مي‌باشد.
    فرآورده‌هاي پروبيوتيك:
    مصرف فرآورده‌هاي پروبيوتيكي مانند ماست پروبيوتيك يا همان پروماس كه اخيرا به بازارهاي كشور وارد شده است، باعث افزايش توليد ويتامين K در بدن مي‌گردد، بنابراين مصرف اينگونه فرآورده‌ها باعث افزايش نياز به مصرف وارفارين مي‌گردد.
    ___________________________________________________________________________________________________
    زهرا یاری، کارشناس تغذیه.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.