درحال حاضر در كشور ما متوسط مصرف روزانه نمك 8 تا 12 گرم برآورد شده است كه از مقادير توصيه شده توسط مراجع علميبين المللي كه كمتر از 5 گرم در روز است، بسيار بيشتر است.متاآنالیز مطالعات بزرگ نشان داده است که کاهش حدود 6 گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش 24 درصدی سکته مغزی و کاهش 18در صدی بیماری عروق کرونر ميشود و حدود 5/2 میلیون مرگ و میر را کاهش ميدهد.
مطالعات ديگري نيز نشان داده است كه با كاهش 25 درصدي مصرف نمک، ریسک حوادث قلبی عروقی به ميزان 25درصد کاهش مييابد. مصرف نمك زياد يكي از علل عمده در بروز فشار خون بالاست، و تجديد نظر در محدوده مجاز نمك در استانداردهاي مربوط به خوراكيها و مواد غذايي آماده، فرآوري شده، كنسرو شده، تنقلات، چاشنيها و سسها، توجيه و ترغيب صنايع غذايي به اختصاص بخشي از محصولات خود به غذاهاي رژيميكم نمك، تقويت قوانين برچسب گذاري تغذيه اي ودرج جملات هشدار دهنده بر روي بستهبندي تنقلات وغذاهاي شور و عدم عرضه تنقلات غذايي شور در مهدكودكها و بوفههاي مدارس اقدامات خوبی براي كاهش مصرف نمك است.