پژوهشگران دانشکده پزشکی استنفورد دریافتهاند رژیم غذایی کم چربی که شامل مقادیر زیادی میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات است دو برابر رژیمهای متداول امروزی در کاهش چربی بد خون یا LDLموثر است.
این مطالعه با شرکت ۱۲۰مرد و زن ۳۰تا ۶۵ساله انجام شده است. در ۶۱تن از این گروه، رژیم متدوال کم چربی که فقط اجتناب از مصرف چربیهای مضر را توصیه میکند و در مابقی این گروه رژیم غذایی حاوی چربیها به همراه مقادر متنابهی از غذاهای گیاهی استفاده شد.
اگر چه در طول چهار هفته مطالعه هر دو نوع رژیم میزان کلسترول خون را کاهش دادند با وجود این میزان کاهش کلسترول بد یا ldlدر مصرفکنندگان رژیم غذایی حاوی گیاهان و غلات ۹/۴درصد در مقابل ۴/۶درصد کاهش LDLدر مصرفکنندگان رژیمهای اجتنابی بود.
تغییرات HDLو تری گلیسیرید در هر دو گروه مشابه بود.
نتایج این تحقیق نشان داد برای کاهش چربی خون نه تنها اجتناب از مصرف چربیها بلکه مصرف سبزیجات و حبوبات نیز ضروری است.
بر اساس آخرین دستورالعمل انجمن قلب آمریکا رژیم غذایی باید شامل انواع غلات و سبزیجات و حبوبات باشد. مصرف سبزیجات رنگی به خصوص رنگهای سبز و قرمز مانند فلفل قرمز، هویج، کلم بروکلی، کلم قرمز به مراتب از مصرف سبزیجات بیرنگ یا کم رنگ مهمتر است.
به نظر میرسد رژیمهای غذایی حاوی گیاهان سبز که شامل سبزیجات، میوهها، دانههای گیاهی و آجیل است در حفظ سلامت قلب و عروق بسیار ضروری است.
به نظر میرسد مصرف روزانه پنج وعده میوه و سبزیجات و شش نوبت غلات در پایین آمدن کلسترول بد خون بسیار موثر باشد.