اسید لینولئیک و اسید آلفا لینولئیک و اسید چرب امگا 3 موجود در گردو از تشکیل لختههای خونی جلوگیری میکنند و اثر محافظتی در برابر حملات قلبی دارند.
تحقیقات نشان میدهد، دریافت دو گرم در روز از این ترکیب در 30 گرم گردو وجود دارد و افرادی که گردو مصرف میکنند به میزان کمتری در معرض بیماریهای کرونری قلب قرار میگیرند. همچنین گردو دارای خاصیت کاهش دهندگی فشار خون است.
مصرف گردو به علت محتوای بالای انرژی و مواد مغذی برای افرادی که اشتهای کمی دارند (مانند افرادی که دوره نقاهت بیماری را طی میکنند) مناسب است و به دلیل محتوای اسیدهای چرب امگا 3 سبب کاهش شدت علائم آرتریت روماتوئید و خارش و خشکی پوست میشود.
گردو دارای ترکیباتی به نام استرول است که به طور طبیعی در ترکیبات گیاهی وجود دارد و از نظر شیمیایی مشابه کلسترول میباشد، بخشی از استرولهای گیاهی در مسیر هضم غذا جذب نمیشود و مانع جذب کلسترول در جریان خون میشوند 30 گرم گردو حاوی 50 میلی گرم استرول گیاهی است که میتواند محافظت کننده از قلب و پیشگیری کننده از سرطان باشد.