[align=justify]مطالعات جدید حاکی از آن است که کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند در بزرگسالی کمتر به بیماریهای قلبی و عروقی دچار میشوند و کمتر دیده میشود میزان کلسترول خونشان بالا باشد.
شیر مادر بهتر از استانین ها (استاتینها معمولاً در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی ناشی از افزایش چربی خون استفاده میشوند) قادر است از قلب افراد در مقابل سایر بیماری محافظت کند.
محققان میگویند نوزادانی که به مدت سه ماه یا بیشتر شیر از شیر مادر تغذیه میکنند خطر ابتلا به التهابهای مزمن که به دیابت و سایر بیماریهای متابولیک منجر میشود، کاهش مییابد. تغذیه از شیر مادر نوعی پروتئین CRO را که وجودش در خون به عروق و رگهای خونی آسیب میزند را کاهش میدهد.
محققان اظهار کردند، مقایسه اثرات بلند تغذیه مدت شیر مادر با استاتین درمانی بیانگر این است که تغذیه با شیر با مادر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را خیلی بیشتر نسبت به استاتین درمانی کاهش میدهد. همچنین سطح بالای پروتئین ری اکتیو در خون بیانگر بیماریهای قلبی و عروقی است. [/align]