-
نویسندهنوشتهها
-
۱۶ مرداد، ۱۳۹۰ در ۰۳:۱۲ #70870nikbakhtمشارکت کننده
ساده ترين راهکار بدین صورت است که براي وعده هاي غذايي با سايزهاي مختلف، مقدار مشخصي از انسولين کوتاه اثر تعيين كنيم. مثلاً 4 واحد انسولين كوتاه اثر براي وعده هاي غذايي كوچك، 6 واحد براي وعده هاي متوسط و 8 واحد براي وعده هاي بزرگتر.
روش کاملتر روش شمارش كربوهيدرات ها برای تطابق دادن مقدار انسولين مصرفي با مقدار كربوهيدرات دريافتي است.
اين روش بر اين اصل استوار است كه در يك فرد با وزن و ميزان فعاليت متوسط، به ازاي هر 15 گرم كربوهيدرات خورده شده، 1 واحد انسولين بايد تزريق كرد.غذاهاي حاوي كربوهيدرات عبارتند از: گروه نان و غلات، گروه ميوه و گروه شير.
هر يك واحد نان و غلات 15 گرم كربوهيدرات دارد. هر يك واحد ميوه هم حاوي 15 گرم كربوهيدرات است. هر يك واحد شير 12 گرم كربوهيدرات دارد كه معمولاً براي راحتي كار، مقدار كربوهيدرات آن را به صورت روند، 15 گرم در نظر مي گيريم. به عبارتي هر يك واحد ميوه، شير و نان و غلات همگي 15 گرم كربوهيدرات دارند. در مورد سبزيجات هر 3 واحد آن، 15 گرم كربوهيدرات دارد و بدين ترتيب مصرف كمتر از 3 واحد سبزي (يعني 1 يا 2 واحد سبزي) در هر وعده غذايي آزاد محسوب مي شود و فقط اگر تعداد واحدهاي آن به 3 عدد رسيد، بعنوان يك سهم كربوهيدرات در نظر گرفته مي شود.
بايد توجه داشت كه هر يك واحد نان و غلات معادل 30 گرم نان (يك كف دست نان) يا 4 قاشق برنج يا يك سيب زميني پخته متوسط يا 2/1 ليوان غلات يا حبوبات پخته است.مقدار گرم كربوهيدرات در هر وعده غذايي را محاسبه و تقسیم بر 15 می کنیم تا تعداد واحد کربوهیدرات کوتاه اثر حاصل شوند و سپس آن را با انسولین کوتاه اثر (رگولار، ليسپرو يا آسپارت) تطبيق ميدهيم. مثلاً اگر فردي به ازاي هر 15 گرم كربوهيدرات (يا 1 واحد كربوهيدرات) ، به 1 واحد انسولين نياز دارد، به ازاي 60 گرم كربوهيدرات(4 واحد کربوهیدرات: 15 ×4) به 4 واحد انسولين احتياج دارد.
اگر بيمار 2-3 ساعت بعد از غذا دچار هاپيوگلايسمي یا هایپر گلایسمی شود، باید تغییراتی در فرمول انسولين اعمال گردد. دوزانسولين مورد نياز ممكن است در مواردی نظیر بیماری، فعالیت بدنی شدید و … نياز به تغيير یابد. در نهایت نسبت مناسب بايد بر اساس ويژگيهاي هر فرد تعيين شود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.