نوشيدن چاى (از نوع چاى سياه) پررنگ و غليظ ممكن است براى عده اى باعث تحريك اعصاب و يا تپش قلب شود. همچنين نوشيدن چاى پررنگ براى خانم ها احتمال ابتلا به سرطان سينه را افزايش مى دهد 0
گفته شده است چاى دم كرده بعد از ۲۴ ساعت توليد سرطان مى كند. همچنين دم كردن ليموعمانى با چاى نيز توليد سرطان مى كند!
موارد پرهيز: درموارد عدم جذب كلسيم، پتاسيم و فقر ويتامين و نيز يبوست از خوردن چاى بپرهيزيد. زياده روى در مصرف چاى باعث ضعف حافظه مى شود. مصرف زياد چاى خون را اسيدى مى كند. چاى داغ باعث آفت دهان مى شود.
مصرف زياد چاى داغ باعث زخم روده و اثنى عشر و بزرگى كيسه صفرا ، تپش قلب ، آنژين قلبى ، فشارخون ، سنگ اگزاليك ، لكه و زردى دندان ، كم خونى ، بيمارى تتانى ، گرفتگى عضلات ، سوزش مچ دست و پا ، ورم معده و ازدياد گلبولهاى سفيد مى شود. درصورت زياده روى و مصرف چاى غليظ سنگ كليه ايجاد مى شود. همچنين اگر چاى بيش از ۲۴ ساعت دم بكشد، توليد سم كرده و موجب مسموميت مى شود.
لذا توصيه مى شود از نگهدارى چاى در فلاسك چاى خوددارى كرده و براى تأمين چاى در سفر و پيك نيك به جاى چاى، آب جوش در فلاسك ريخته و به هنگام نياز از آن چاى تازه دم تهيه كرده و نوش جان كنيد.!