-
نویسندهنوشتهها
-
۱۷ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۲:۳۷ #75951zghasemiمشارکت کننده
سرطان دهان یکی از سرطان های شایع است.
بر اساس مطالعات اخیر مصرف سبزیجات برگ دار سبز به میزان قابل توجهی خطر سرطان دهان را به ویژه در میان زنانی که سیگار می کشند، کاهش می دهد.
بر اساس تحقیقات مرکز بهداشت دندان انگلستان، در حدود یک سوم موارد سرطان دهان به رژیم غذایی ناسالم مرتبط است. این مرکز توصیه می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متعادل و حاوی مقادیر کافی میوه و سبزیجات ضروریست.
شواهدی نیز وجود دارد که نشان می دهد اسیدهای چرب امگا- 3 که در ماهی و تخم مرغ یافت می شوند، همچنین غذاهای غنی از فیبر مانند غلات سبوس دار، دانه ها و مغزها هم خطر سرطان دهان را کاهش می دهند.
از آنجایی که دخانیات اصلی ترین عامل (سه چهارم موارد) ابتلا به سرطان دهان است، تشویق افراد به ترک سیگار و داشتن یک شیوه زندگی سالم از مهم ترین راه های پیشگیری از این سرطان است.
موارد ابتلا به سرطان دهان در مردان 2 برابر زنان است. بر اساس آمارهای جدید، شیوع سرطان دهان، گلو و مری روز به روز در افراد جوان رو به افزایش است و این اتفاق به دلیل افزایش مصرف سیگار، الکل و عدم مصرف میوه ها و سبزیجات می باشد.
مطالعات نشان می دهند مصرف حتی یک واحد سبزیجات برگ دار سبز در روز می تواند خطر سرطان دهان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. یک واحد سبزیجات معادل یک لیوان سبزیجات خام و یا نصف لیوان سبزیجات پخته است.
۱۷ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۳:۳۳ #99482ezamaniمشارکت کننده[align=justify]موارد زیر از جمله عوامل خطر سرطان دهان هستند:
•دخانیات: استعمال دخانیات عامل بیشتر موارد سرطان دهان است. مصرف سیگار، سیگار برگ، پیپ و تنباکوی جویدنی در ابتلا به سرطان دهان نقش دارند. علاوه براین، استفاده از دیگر فرآوردههای تنباکو نظیر بیدیس (Bidis) (يك نوع سيگار است كه بهصورت سنتي در جنوب آسيا استفاده ميشود و حاوي تنباكو است)و کِرِتِکس (Kreteks) (يك نوع سيگار است كه در اندونزي استفاده ميشود و حاوي تنباكو و گل ميخك و بعضي افزودنيهاي ديگر است) احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش میدهند. كساني که برای مدت طولانی روزانه تعداد زیادی سیگار مصرف میکنند بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند. این خطر برای كساني که علاوه بر استعمال دخانیات از مشروبات الکلی نیز استفاده میکنند بیشتر خواهد بود. در واقع سه مورد از چهار مورد سرطان دهان در كساني رخ میدهند که از الکل، دخانیات یا هر دوی آنها استفاده میکنند.
•الکل: احتمال ابتلا به سرطان دهان در آنها که از مشروب الکلی استفاده میکنند بیشتر از دیگران است. این خطر با افزایش میزان مصرف نوشیدنی الکلی بیشتر میشود. در صورتیکه فرد علاوه بر مصرف مشروبات الکلی از دخانیات نیز استفاده کند احتمال ابتلای او به سرطان بیشتر خواهد شد.
•نور خورشید: ممکن است فرد به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید به سرطان لب مبتلا شود. استفاده از لوسیونها یا مرهمهای لب که حاوی مواد محافظ در برابر نور خورشید هستند خطر را کاهش ميدهد. همچنین میتوانید با استفاده از کلاههای لبهدار مانع از رسیدن اشعههای مضر خورشید بهصورت خود شوید. در صورت استفادۀ فرد از دخانیات، خطر ابتلا به سرطان لب نيز افزایش خواهد یافت.
•سابقۀ فردي ابتلا به سرطان سر و گردن: احتمال ابتلا به سرطانهای سر و گردن در آنها که قبلاً به یک نوع از این سرطانها مبتلا شده بودند افزایش مییابد. در این حالت نیز استعمال دخانیات خطر را افزایش خواهد داد.
ترکِ دخانیات خطر ابتلا به سرطان دهان را کاهش ميدهد. علاوه براین ترک کردن باعث میشود احتمال ابتلای فرد مبتلا به سرطان دهان، به سرطان ثانویهای در نواحی سر و گردن کاهش یابد. همچین ترک کردن باعث میشود از خطر ابتلا به سرطانهای ریه، حنجره، دهان، لوزالمعده (پانکراس)، مثانه و مری نیز كاسته شود.[/align] -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.