چگونه از کنجد روغن مي‌گيرند؟

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77594
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    ماده اوليه روغن كنجد و ارده، ‌دانه كنجد است. كنجد دانه‌اي روغني است كه به رنگ‌هاي مختلف از جمله قهوه‌اي، سياه و سفيد موجود است. البته كنجد سفيد طعم بهتري دارد و بيشتر استفاده مي‌شود…
    در كارخانه‌ها دانه كنجد را بوجاري مي‌كنند (يعني اجسام خارجي را از آن جدا مي‌کنند) پوست‌گيري به 2روش خشك و مرطوب انجام مي‌شود. در پوست‌گيري مرطوب، كنجد در حوض‌هاي آب خيسانده مي‌شود و بعد از مدتي به آن استراحت مي‌دهند تا رطوبت در سطح پوست يكنواخت شود. بعد كنجدها را وارد دستگاه پوست‌كني مي‌كنند و سپس آن را در حوض‌هاي آب نمك مي‌ريزند. در اين مرحله باز هم مقداري از پوسته‌هاي باقيمانده ته‌نشين مي‌شود و كنجد روي آب مي‌آيد. سپس كنجدهاي بدون پوسته را جمع‌آوري مي‌كنند، مي‌شويند و نمك و پوسته‌هاي اضافي را مي‌گيرند.
    در مرحله بعد، كنجدها را سانتريفيوژ مي‌كنند تا آب اضافي‌شان خارج شود. در نهايت كنجد را در دستگاهي بو مي‌دهند و براي عمل آسياب كردن ارسال مي‌كنند. در دستگاه آسياب، كنجدهاي بو داده شده، له مي‌شوند و به شكل ارده درمي‌آيند. كنجد حدود 50 درصد روغن دارد به همين دليل خمير به دست آمده از آن بسيار روان است. رنگ ارده معمولا كرم متمايل به زرد است البته ارده‌هايي كه از كنجدهاي سياه و قهوه‌اي تهيه مي‌شوند، رنگ تيره‌تري دارند و طعمشان هم متفاوت است.
    براي استخراج روغن از دانه‌هاي کنجد مي‌توان دانه‌ها را بدون پوست‌گيري تحت فرايند قرار داد؛ در اين صورت از کنجاله (باقيمانده کنجد) مي‌توان براي مصرف دام استفاده کرد اما اگر بخواهيم از فراورده‌هاي جانبي روغن کنجد در تهيه خوراک انسان استفاده کنيم، براي جداسازي فيبر غيرقابل هضم و اسيداگزاليک بايد پوست را از دانه جدا کرد. در روش‌هاي صنعتي، با کمک پرس (معمولا پرس مارپيچ) يا استفاده همزمان از پرس و حلال، روغن از دانه کنجد جدا مي‌شود. اين روغن معمولا نيازي به تصفيه، رنگبري و بوگيري ندارد اما اگر بخواهيم دانه‌ها را دوباره و براي بار دوم و سوم روغن‌کشي کنيم، بايد عمل پالايش روي آنها انجام شود.
    در روش استخراج با پرس و حلال پس از قرار دادن دانه‌ها در معرض بخار، در دستگاه پرس بخش زيادي از روغن را جدا مي‌كنند و در مرحله نهايي از حلال براي جداسازي باقيمانده روغن استفاده مي‌شود.
    در کل، روغن كنجد حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاي فراواني نظير سزامول و سزامولين است كه خاصيت ضدسرطاني دارند و به همين دليل، اين روغن يکي از سالم‌ترين روغن‌هاي خوراکي محسوب مي‌شود.

    #100872
    s.samadi
    مشارکت کننده

    کاش میشد در منزل هم روغن کنجد طبیعی بگیریم اون وقت مطمئن بودیم اصله

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.