از ديدگاه طب سنتي مصرف آجيل و مغزها و دانههاي روغني در شرايطي به مردم توصيه ميشود كه آجيلها از كيفيت خوبي برخوردار باشند و به طور كلي شرايط زير را داشته باشند:
بهترين روش براي نگهداري از آجيل مغز شده، این است كه آن را درون فريزر نگهداري كنيد تا از رشد قارچ آفلاتوكسين بر سطح دانهها و مغزها پيشگيري كنيد. مصرف اين قارچ سرطانزاست و خانوادهها بايد دقت زيادي در اين زمينه داشته باشند.
آجيل خام بهترين انتخاب براي خريد مهمانيهاي شب عيد است چراكه چربيها و بعضي مواد مغذي موجود در آجيل مانند ويتامينهاي Aو E محلول در چربي به وسيله بودادن يا افزايش نمك از دست ميروند.
براي شناسايي آجيل خوب و باكيفيت راههايي وجود دارد كه سادهترين و كاربرديترين آن بررسي رنگ، بو و ظاهر آجيل است. مغز آجيل بايد سفيد يا به رنگ طبيعي خود باشد و آجيل بوي كهنگي ندهد.
نكته مهم: از مخلوطكردن آجيل با ماءالشعير و نوشابههاي مختلف پرهيز كنيد. نوشيدن اين خوراكيها موجب ابتلا به نفخ و دلدرد ميشود.