-
نویسندهنوشتهها
-
۲۷ خرداد، ۱۳۹۱ در ۰۲:۳۲ #73243zeinab_zolfaghariمشارکت کننده
.1 ميوه هاي خراب و لک دار نخريد؛ چون خرابي و لک اين ميوه ها مي توانند به تمام سطح خود ميوه و حتي ساير ميوه ها هم منتقل و باعث غيرقابل استفاده شدن آن ها شوند.
. 2ميوه هاي درشت نخريد؛ چون احتمال استفاده از کودهاي شيميايي غيرمعمول و غير استاندارد براي پرورش و رشد سريع تر آن ها وجود دارد و انتقال ترکيب هاي باقي مانده اين کودهاي شيميايي به بدن با خوردن ميوه، مي تواند باعث ابتلا به انواع بيماري ها در افراد مختلف به خصوص بچه ها، سالمندان و زنان باردار شود.
۳. ميوه هايي که شکستگي و بريدگي دارند، نخريد چون احتمال انتقال آلودگي هاي محيطي و سم ها به داخل ميوه هاي شکسته و بيمار شدن افرادي که آن ها را مصرف مي کنند، وجود دارد. 4. ميوه ها را در فصل خودشان بخريد؛ چون ميوه هاي فصل به صورت طبيعي و بدون استفاده از انواع کودهاي شيميايي و خارج از شرايط گلخانه اي توليد مي شوند و طعم بهتري دارند.
علاوه بر اين نکته ها، اين موارد را هم براي انتخاب و خريد بهترين ميوه ها مدنظر قرار دهيد:
– توت فرنگي: توت فرنگي هاي تازه و سالم بايد کاملا قرمز، سفت و حداکثر به ارتفاع دو بند انگشت زنانه باشند. توت فرنگي هاي سبزرنگ، درشت، کمي نرم و حتي لهيده اصلا گزينه هاي خوبي براي خريد نيستند.
– سيب: پوست سيب هاي تازه يا کاملا زرد يا کاملا قرمز است. سيب هايي که پوست زرد مايل به سبز يا صورتي دارند، بي مزه و کم شيرين هستند. پوست سيب هاي زرد و شيرين بايد کمي هم زبر باشد و انگشتان دست به راحتي روي آن کشيده نشود. ضمن اين که سيب هاي سالم، وزن بيشتري نسبت به سيب هايي که داخل شان پوک و خراب است، دارند.
– انگور: چوب خوشه انگورهاي تازه بايد کاملا قهوه اي و خشک باشد. خوشه هاي خيس نشان دهنده وجود حبه هاي انگور له و خراب لابه لاي انگورهاي سالم سطحي است. مزه انگوري هم که چوب خوشه آن سبز است، به ترشي مي زند و گاهي هم بي مزه است.
– هلو: يک هلوي تازه، خوشمزه، رسيده و شيرين نه بايد زياد نرم باشد و نه زياد سفت. پوست چنين هلويي گلبهي مايل به قرمز و پوشيده با پرز است. گوشت اين نوع هلوها هم کاملا زرد و گاهي با لکه هاي صورتي است. طعم هلوهايي که پوستي مسطح و بدون پرز دارند و رنگ شان صورتي مايل به سبز است، شيرين نيست و معمولا سفت و بدخوراک هستند.
– هندوانه: ۲ راه براي پي بردن به رسيده بودن يا نبودن هندوانه ها وجود دارد؛ نگاه کردن به رنگ پوست آن ها که هر چه پوست هندوانه سبزتر باشد، هندوانه هم شيرين تر و رسيده تر است و دوم، خراشيدن پوست رويي هندوانه با ناخن. وجود لايه اي سفيدرنگ درست در زير پوست سبز و نازک هندوانه، نشان دهنده تازگي آن است.
– موز: موزهاي سالم، رسيده و شيرين، حداکثر به اندازه يک کف دست هستند و پوستي کاملا زردرنگ دارند. اگر دانه هاي کوچک و کمي زبر و تيره رنگي روي پوست موز مشاهده کرديد، نگران نشويد؛ اين دانه هاي ريز مي توانند نشان دهنده رسيدگي بيش از حد موز باشند.
– خيار: خيارهاي سالم، خوشمزه و آبدار بايد متوسط و کاملا سبزرنگ باشند. خيارهاي شکسته اصلا مناسب نيستند. بهتر است از خريدن خيارهاي درختي يا گلخانه اي هم خودداري کنيد. معمولا وقتي خيارها تحت تاثير استرس هاي محيطي مانند باد، باران و… قرار مي گيرند، هورموني در آن ها ترشح مي شود که طعم شان را دلپذير و مطلوب مي کند، بنابراين خيارهاي گلخانه هاي يا درختي که معمولا تحت تاثير هيچ نوع استرسي قرار نمي گيرند و در شرايط ايده آل رشد مي کنند، بي مزه مي شوند و فقط ظاهر خوبي دارند.
– گيلاس و آلبالو: آلبالو و گيلاس تازه بايد کاملا قرمز و سفت باشند، نه نرم و صورتي. براي پي بردن به وجود کرم ميوه داخل آلبالو و گيلاس، مي توان از فروشنده خواست ۳ تا ۴ عدد از آن ها را اتفاقي باز کند. اگر آن ۴-۳ عدد سالم بودند، تقريبا مي توان مطمئن بود که قصد خريد ميوه هاي مرغوبي داريد.
– پرتقال: پوست پرتقال هاي شيرين و آبدار معمولا نازک و وزن پرتقال هاي پوک و تلخ کمتر از پرتقال هاي آبدار و شيرين است. ضمن اين که اگر پرتقالي تازه و آبدار باشد، نبايد پوست آن با فشار انگشتان دست به سادگي فرورود.
– نارنگي: نارنگي هاي تازه و شيرين، پوستي پفکي و سبک دارند که به سادگي از گوشت آن ها جدا مي شود. معمولا تکه اي از چوب و برگ نارنگي هم به سر آن چسبيده است که اين موضوع، تازگي اين ميوه را نشان مي دهد. پوست نارنگي رسيده بايد کاملا نارنجي و بدون لکه هاي سبزرنگ باشد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.