مهمترین نکته در خصوص میل زیاد به شیرینیها مانند سایر خوراکیهای دیگر بحث عادت کردن ذائقه به این مواد است. اما مسئله دیگر در خصوص شیرینیها این است که وقتی فرد گرسنهای که قند خونش پایین آمده است یک ماده شیرین میخورد در مدت کوتاهی قند مصرفی وارد خونش میشود و میزان آن را بالا میبرد. در نتیجه فرد احساس سیری میکند، اما پاسخ فیزیولوژیک و طبیعی بدن این است که وقتی سطح قند خون در فاصله کوتاهی بالا رفت، بدن به سرعت نسبت به آن واکنش نشان دهد و ترشح مقدار انسولین در بدن را افزایش دهد. این مسئله باعث میشود قند خون در فاصله کوتاهتری به سرعت پایین بیاید و مجدداً حالت گرسنگی ایجاد شود. به همین دلیل افرادی که صبحانه نمیخورند وقتی از خوراکیهای شیرین مانند انواع کیک، بیسکویت و… استفاده میکنند در فاصله زمانی کوتاهی احساس گرسنگی میکنند و مجبورند مجدداً از این مواد برای پاسخ به حس گرسنگی خود استفاده کنند. این کار باعث عادت به مصرف شکر، شیرینی و در کل خوراکیهای شیرین میشود و این روند به صورت یک سیکل معیوب تکرار خواهد شد.