-
نویسندهنوشتهها
-
۵ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۵:۲۸ #78658e.aminiمشارکت کننده
– هوشیار باشید که افراد لاغر هم به کلسترول بالا دچار میشوند.
– خطر ابتلا به بیماری قلب و عروق و بروز حمله قلبی را میتوان با ایجاد تغییرات غذایی که موجب کاهش چربی خون میشود، کاهش داد.
– باید به دقت غذاهای روزانه خود را بررسی کنید. این کار را حتی زمانی که غذاهای بیرون از منزل را مصرف میکنید نیز انجام دهید.
– انتخاب غذاهای کم چربی به معنی خوردن تنها نان و آب نیست. شما میتوانید غذاهای متنوع و لذتبخشی میل کنید.
اعمال تغییرات زیر در رژیم غذایی، میتواند به کاهش مقدار چربی خون کمک کند:
– به جای سرخ کردن مواد غذایی، آنها را آبپز، بخارپز و یا کباب کنید.
– به جای پنیر و شیر چرب، از انواع کم چرب استفاده کنید.
– مصرف شیرینی، کلوچه، کیک و فرآوردههای لبنی پرچرب (شیر، پنیر و کره)، روغن نارگیل، روغن خرما، بیسکوییت، چیپس، پفک، سوسیس، همبرگر، کالباس، بستنی، پیتزا، زرده تخممرغ، جگر سیاه، مغز، سیرابی و قلوه، میگو، خرچنگ و صدف را محدود کنید.
– از قسمتهای کم چرب گوشت استفاده کنید و تمام چربیهای قابل مشاهده را جدا کنید. از مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنید.
– در رژیم غذایی خود از سیر استفاده کنید. سیر خام یا کمی پخته شده، به میزان یک تا دو حبه در روز تاثیر مناسبی دارد. مصرف سیر همچنین میتواند علاوه بر چربی، میزان فشار خون را نیز کاهش دهد.
– مصرف سبزیجات مانند (کاهو و هویج) و میوهها مانند سیب، زردآلو، گلابی، پرتقال، لیمو، گریپ فروت و توتفرنگی را افزایش دهید.
– به طور کلی تمام مواد غذایی گیاهی مانند سبزیجات، حبوبات وغلات فاقد کلسترولاند، اما در بین آنها موادی مانند جو، کدو، شوید و سیر اثر ضد کلسترول بسیار قویتری را بروز میدهند. سویا نیز باعث کاهش کلسترول خون میشود.
– مصرف نان و غلات سبوسدار، حبوبات و انواع لوبیا، عدس، لپه و … را افزایش دهید.
– دانه کتان (بزرک) مصرف کنید؛ چرا که پوسته سفت و غیر قابل هضمی دارد. بهتر است در آب خیسانده شود. مقدار مصرف آن 2.5 قاشق چایخوری و سه مرتبه در روز است. برخی از متخصصان تغذیه نیز تا 4 قاشق غذاخوری در روز را توصیه میکنند.
– مصرف آجیلها و مغزهای برشته نشده و فاقد نمک به ویژه بادام و گردو را افزایش دهید.
– روزانه دو عدد سیب یا پرتقال، چند عدد توت فرنگی بویژه پس از غذا میل کنید که باعث کاهش جذب کلسترول مصرف شده با غذا میشود.
– حتما در کنار غذا، سبزی خوردن و یا سالاد تهیه شده با هویچ زیاد و روغن زیتون (یک قاشق غذاخوری) را میل کنید.
– مصرف تخممرغ را به هفتهای سه عدد کاهش دهید.
– میگو، دل، جگر، قلوه، کله پاچه و مغز مصرف نکنید.
– مصرف خامه و کره ممنوع است. علاوه بر آن از روغنهای حیوانی و روغنهای جامد پرهیز کنید و از روغنهای زیتون، آفتابگردان، سویا و بادامزمینی استفاده کنید.
– مبتلایان به کلسترول خون بالا و بیماران قلبی نباید روغن نارگیل و روغن پالم (نخل) مصرف کنند.
البته باید تاکید کرد هر چند برخی موارد ذکر شده سطح چربی خون را بالا میبرند اما این موضوع به معنی مصرف نکردن مطلق آنها نیست. به عنوان مثال برای مصرف شیر، پنیر و ماست نوع کم چرب و یا بدون چربی آن را خریداری کنید و یا مصرف تخممرغ، بستنی و پنیر را به دو مرتبه در هفته کاهش دهید.
از طرف دیگر یک رژیم غذایی مناسب میتواند نقش مهمی در کاهش بیماری قلبی داشته باشد؛ موارد دیگری نیز وجود دارند که باید آنها را رعایت کرد. پس برای اینکه قلبی سالم داشته باشید:
– از استرسهای خود بکاهید.
– سیگار را ترک کنید. اگر سیگار میکشید و کلسترول خونتان بالاست، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی در شما زیاد است.
– وزنتان را در محدوده مطلوب و ایدهآل نگه دارید. در صورت وجود اضافه وزن، طبق نظر متخصص تغذیه برای کاستن از وزن خود کوشش کنید.
– به طور مرتب ورزش کنید. ورزش باعث کاهش وزن و تقویت قلب میشود. در مورد نوع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.