-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ آبان، ۱۳۹۳ در ۰۶:۳۸ #86613e.aminiمشارکت کننده
برخي افراد از نفخ پس از مصرف برنج شکايت دارند. بهتر است بدانيد معمولا نفخ ناشي از مصرف گروهي از مواد غذايي ميتواند دلايل مختلفي داشته باشد.
يکي از اين دلايل ناشي از اثر مواد غيرقابلهضم و جذب موجود در اين مواد غذايي است. مثلا جذب نشدن فيبر موجود در برخي از مواد غذايي فيبردار و تحتتاثير باکتري قرار گرفتن اين فيبرها، ميتواند باعث ايجاد نفخ شود. برخي از مواد غذايي هم ديرهضم هستند و بههمين دليل باعث ايجاد نفخ ميشوند. برخي خوراکيها هم داراي قندهاي غيرقابلهضم و جذبي هستند و از اينرو باعث ايجاد نفخ بهصورت طبيعي يا غيرطبيعي ميشوند. منظور از نفخ طبيعي اين است که تمام انسانها بهطور طبيعي قابليت هضم قند موجود در حبوبات را ندارند بنابراين خوردن حبوبات و غذاهاي حاوي آنها ميتواند باعث ايجاد نفخ شود اما افرادي که داراي علايم شديدتري هستند، با علايم سختتري از نفخ مواجه خواهند شد که اين را نفخ غيرطبيعي مينامند.
گروهي از مواد غذايي مانند لبنيات (قند لاکتوز) يا ميوهها (قند فروکتوز) هم داراي قندهايي هستند که قابليت هضم و جذب در بدن تمام افراد را ندارند و باعث ايجاد نفخ ميشوند. افرادي هم که با خوردن برنج دچار نفخ ميشوند، ممکن است توانايي هضم و جذب برخي از ترکيبهاي موجود در اين ماده غذايي را نداشته باشند و تخمير اين تركيبها بهوسيله باکتريها، باعث ايجاد گاز و نفخ شود. گاهي ابتلا به حساسيتهاي گوارشي به برخي از پروتئينهاي موجود در برنج هم ميتواند باعث ايجاد نفخ شود.
نحوه پخت برنج هم ميتواند بر نفخ ناشي از آن تاثيرگذار باشد. در مواردي ديده شده که آبکش کردن برنج باعث کمتر شدن نفخ در برخي از افراد و بيشتر شدن آن در افراد ديگري ميشود. از اين رو، خود فرد بايد بداند در چه صورتي دچار کمترين ميزان نفخ ناشي از مصرف برنج ميشود. البته پخت کامل برنج و پرهيز از نيمپز کردن آن هم ميتواند جلوي نفخ و تورم ناشي از مصرف آن را تا حد زيادي بگيرد.
منبع: سلامت نیوز
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.