مطالعات جديد نشان ميدهند؛ زبان انسان قادر به شناسايي مزه چربي است و افرادي که نسبت به اين مزه حساستر هستند، تمايل کمتري نسبت به مصرف غذاهاي چرب دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، يافتههاي اخير نشان ميدهند؛ علاوه بر مزههاي شيرين، ترش، شور، تلخ و غني از پروتئين، زبان قادر به شناسايي مزه ديگري نيز است که اين مزه، مزه چربي ميباشد.
مطالعه اخير در راستاي مطالعات گذشته است که در آن مطالعات با استفاده از مدلهاي حيواني سعي در کشف مزه چربي شده بود.
سرپرست تيم تحقيق کننده معتقد است: هر چه افراد به مزه چربي حساستر باشند، کمتر به مصرف غذاهاي چرب روي ميآورند و کمتر از ديگران به اضافه وزن دچار ميشوند. براي انجام مطالعه اخير محققان با استفاده از روش غربالگري، حساسيت قدرت چشايي انسانها را نسبت به طيف گستردهاي از اسيدهاي چرب مورد مقايسه قرار دادند.
محققان دريافتند: آستانه قدرت چشايي افراد نسبت به مزه چربي با يکديگر متفاوت است و برخي نسبت به اين مزه حساستر هستند.
محققان معتقدند: با بالا رفتن حجم چربي در رژيم روزمره انسان، حساسيت قدرت چشايي نسبت به مزه چربي کاهش پيدا کرده به همين دليل برخي از افراد مستعد پرخوري غذاهاي چرب شدهاند.
محققان هنوز قادر به توضيح علت حساستر بودن برخي افراد نسبت به مزه چربي نميباشند ولي اميدوار هستند؛ کشف اين علت از چاق شدن انسانها جلوگيري کرده يا رژيمهاي غذايي جديدي را با سطح چربي پايينتر بيابند. همچنين اين يافته به پيشگيري و درمان بيماري فربگي کمک شاياني خواهد کرد.
منبع: سلامت نیوز