-
نویسندهنوشتهها
-
۱ بهمن، ۱۳۹۲ در ۱۱:۳۱ #81413zahra jamshidiمشارکت کننده
چرا معمولا پس از ازدواج، وزن خانمها افزايش مييابد، سؤالي است كه در ذهن بسياري از عروسخانمها مطرح است. اضافه وزن بعد از ازدواج ميتواند به دلايل مختلفي باشد، از جمله:
1- اكثريت قريب به اتفاق دختران، در اوقات قبل از ازدواج، براي آنكه در شب عروسي خوش اندامتر بوده و عروس زيباتري باشند از رژيمهاي لاغري بسيار سخت و نامناسب بطور خودسرانه و يا نزد افراد غير متخصص استفاده ميكنند. اين امر باعث ميشود كه وزنشان موقتاً كاهش پيدا كند، ولي چون بدنشان بر انرژي بسيار پايين تنظيم ميشود و از طرف ديگر نظر به اينكه چنين رژيمي براي مدت طولاني به هيچوجه قابل تحمل نيست، لذا پس از ازدواج و به محض آنكه به برنامه غذايي عادي خود باز گردند، وزنشان به شدت بالا رفته و علاوه بر آن، دچار سستي، خستگي، بيحوصلگي و افسردگي (ناشي از كاهش قندخون) ميشوند ضمناً عوارض مهم ديگري نيز گريبانگير آنان خواهد شد، زيرا رژيمهاي لاغري ناكافي، شخص را مبتلا به سوءتغذيه و عوارض ناگوار ناشي از آن مينمايد.
2- معمولا پس از ازدواج وظايف خانمها سنگينتر شده و مجبورند اداره امور زندگي را خود به تنهايي بعهده گيرند. اين امر موجب ميشود كه وقت كمتري جهت برنامهريزي تغذيهاي صحيح و نيز پيادهروي و ورزش روزانه داشته باشند و اوقات خود را بيشتر به كارهاي روزانه خانه و مسئوليتهاي زندگي اختصاص دهند، اين موضوع در مورد خانمهايي كه در بيرون از خانه كار ميكنند بارزتر است. عدم تحرك جسمي كافي و ورزش مداوم روزانه و پيروي نكردن از يك برنامه غذايي صحيح از عوامل مهم بروز چاقي در خانمها است.
3- يكي از آداب و سنن بسيار پسنديده و مفيدي كه در كشور ما رايج است آن است كه معمولا بعد از ازدواج، اقوام و دوستان نزديك، عروس و داماد را ميهمان ميكنند و اين ميهمانيها كه پاگشا نام دارد در وعده شام يا ناهار است. سفرههاي پاگشا هميشه بسيار رنگين و مفصل است و از غذاهاي خوشمزه ايراني بطور متنوع بر سر ميزهاي غذا استفاده ميشود. اشكال اين ميهمانيها آن است كه اولاً غذاها بطور معمول بسيار چرب و اكثراً پرنمك هستند. ثانياً از تنوع خيلي زيادي برخوردارند.
اشكال غذاهاي چرب، افزايش چربيهاي نامطلوب خون، بالا رفتن فشارخون و چاقي است كه البته فقط مسأله چاقي مورد توجه قرار ميگيرد، چون بارز است و به چشم ديده ميشود، ولي بالا رفتن چربيهاي نامطلوب خون و فشارخون از ديده پنهان ميماند كه اين اختلالات فقط مربوط به دوران سالمندي نيست و در اثر تغذيه غلط در جوانان و گاه حتي نوجوانان نيز بروز ميكند.
مصرف نمك زياد علاوه بر ايجاد عوارضي از قبيل افزايش فشارخون، اختلالات قلبي – عروقي و نرمي استخوان، باعث افزايش آب ميان بافتي و بروز ادم (پف يا ورم) در افراد ميشود.
البته مصرف انواع شيرينيها كه در ميهمانيهاي پاگشا مرسوم است نيز مزيد بر علت خواهد شد.
اما در مورد تنوع زياد غذايي بر سر سفره، اشكال مهمي كه پيش ميآيد آن است كه مركز اشتها نميتواند مثل مواقع عادي، اشتهاي شخص را كنترل كند و فرد معمولا دچار پرخوري و مصرف زياده از حد غذا ميشود. اين امر معمولا در سلف سرويسها هم اتفاق ميافتد كه نتيجه آن (چنانچه اين مسئله تكرار شود) افزايش وزن و چاقي است.
4- از آنجاييكه عروسخانمها قبل از ازدواج انگيزهاي بسيار قوي جهت برخورداري از اندامي متناسب و زيبا دارند و معمولا پس از پايان مراسم عروسي، اين انگيزه از بين ميرود و يا خيلي ضعيف ميشود، و ضمناً نظر به اينكه قبل از ازدواج بطور معمول، دختران از رژيمهاي بسيار سخت و طاقتفرسا استفاده ميكنند، لذا با از بين رفتن انگيزه قوي لاغري و يا ضعيف شدن اين انگيزه، به پرخوري و بدخوري پناه ميبرند كه پيامد آن افزايش وزن و اختلالات ناشي از تغذيه غلط است.
5- كمتر اتفاق ميافتد كه پس از مسافرت ماه عسل، عروسخانمها افزايش وزن پيدا نكنند. يكي از باورهاي غلطي كه در ذهن اكثر افراد تثبيت شده است آن است كه براي شاد بودن و خوش گذشتن لازم است شخص به پرخوري پناه ببرد و يا از مواد فاقد ارزش تغذيهاي بالا و پركالري استفاده كند، غافل از آنكه عوارض ناگوار ناشي از اين فرم تغذيه، قادر است تمام اثرات اوقات خوش و لحظات شيرين زندگي انسان را خراب كند. تغذيه غلط اعم از پرخوري و يا بدخوري، يعني مصرف زياد غذا و يا استفاده از غذاها و ميان وعدههاي چرب، شور يا شيرين به مقدار زياد و يا بطور مكرر، بسيار آسيبرسان و زيانآور است كه چاقي فقط يكي از عوارض ابتدايي آن است. بخصوص در سفرها و ميهمانيها، اين باور غلط در ذهن افراد راسختر ميشود و آنان را بسوي تغذيه نامناسب و مضر سوق ميدهد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.