با توجه به شیوع بالای بیماریهای قلبی – عروقی و پُرفشاری خون، مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز این بیماریها شناخته شده است. یکی از دلایل پوکی استخوان مصرف زیاد نمک است.
مقدار نمک مورد نیاز روزانه برای هر فرد، حدود سه تا پنج گرم یعنی نصف قاشق مرباخوری است که بیشتر از این مقدار میتواند عوارض جبران ناپذیری از جمله سرطان معده را به دنبال داشته باشد.
استفاده کمتر از نمک موقع طبخ غذا، قرار ندادن نمکدان بر سر سفره غذا، استفاده از غذاهای تازه، عدم استفاده از غذاهای کنسروی و بستهبندی شده و تغییر ذائقه کودکان از مواد شور مانند چیپس و آجیل شور به آجیلهای بینمک، میتواند در کاهش مصرف نمک خانوارها تاثیر گذار باشد.
خانوادهها در تهیه مواد غذایی، حتما به برچسب آنها توجه کنند.