چرا نباید نوشیدنی سرد بنوشیم؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #95321
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    وقتی نوشیدنی سرد باشد مدتی زمان لازم است تا این نوشیدنی در بدن گرم شود و به دمای ۳۷ درجه برسد که موجب بروز مشکلاتی برای بدن می شود.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، نوشیدن آب سرد به‌خصوص در فصول گرم سال به‌عنوان عادات بسیاری از ما شده است، اما باید بدانیم که این یکی از عادات نادرست بشمار می رود.

    ما باید این نکته را بدانیم که نوشیدنی چه سرد باشد و چه گرم، وقتی وارد معده انسان می شود، تا درجه حرارت آن به ۳۷ درجه سانتی‌گراد نرسد، نمی تواند از معده خارج شود و اگر گفته می شود که ورزشکاران نوشیدنی سرد ننوشند به همین دلیل است.

    چون وقتی نوشیدنی سرد باشد مدتی زمان لازم است تا این نوشیدنی در بدن گرم شود و به دمای ۳۷ درجه برسد و بتواند از طریق روده جذب بدن شود، در کل دمای آب مصرفی برای انسان نباید پائین تر از ۴ درجه سانتی گراد باشد.

    این موضوع برای ورزشکاران کاملاً متفاوت است، چون این افراد از آب برای لذت بردن استفاده نمی کنند و آن را بیشتر برای تأمین آب بدن در طول فعالیت های فیزیولوژیکی نیاز دارند. بنابراین دمای آب نوشیدنی ورزشکاران به‌خصوص هنگام حین تمرینات نه تنها باید بالای ۴ درجه سانتیگراد باشد، بلکه در اغلب موارد دمای آن را بالای ۱۲ درجه سانتیگراد در نظر می گیرند.

    در واقع ورزشکاران نیاز دارند که آب مصرفی شان در جریان تمرینات به سرعت و با کمترین اتلاف وقت جذب بدن شود تا آب از دست رفته بدن را از طریق تعریق بدن جبران کنند و به همین دلیل هرچه دمای آب به دمای طبیعی بدن نزدیک تر باشد، این فاصله زمانی بین نوشیدن آب تا جذب آن در روده کمتر خواهد بود و در نتیجه ورزشکار در میدان مسابقه عملکرد بهتری خواهد داشت.

    در گذشته تصور بر این بود که مصرف آب حین ورزش بازده فرد را کاهش می دهد و حتی ممکن است به وی آسیب بزند، ولی آنچه ما امروز به آن معتقدیم این است که فردی که هنگام فعالیت شدید بدنی گاهی یک تا ۴ لیتر آب از دست می دهد، از ۳ ساعت پیش از شروع فعالیت باید مایعات را به صورت تدریجی(حداقل ۲ تا ۳ لیوان)بنوشد و بعد برحسب شدت و مدت فعالیت بدنی، هر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مایعات نوشیده شود تا به نحوی آب ازدست رفته بدن به این طریق جبران شود.

    دکتر مامک هاشمی، عضو هیئت مدیره انجمن طب سنتی ایران هشدار داد: مصرف آب خیلی سرد( همراه با یخ زیاد)، منجر به ضعیف شدن تدریجی کبد و در نهایت بروز کبد چرب می شود.

    دکتر هاشمی در خصوص دیگر مضرات آب خیلی سرد همراه با یخ زیاد گفت: مصرف آب خیلی سرد منجر به ناباروری و ضعف قوای جنسی می شود و بر اعصاب و روان نیز تأثیرات بدی می گذارد.

    متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه آب باید به اندازه عطش نوشیده شود نه بیشتر، گفت: برخی افراد که خود را مجبور به خوردن آب زیاد می کنند دچار ضعف در معده و دیگر اعضای بدن می شوند.

    وی توصیه کرد:آب نباید ناشتا نوشیده شود زیرا بر خلاف تصور عموم، مضرات آن بیشتر از مزایای آن نیز می باشد.

    هاشمی گفت: شب ها نباید آب به صورت ایستاده میل شود و در صورت تشنگی و بیدار شدن از خواب نیز به علت سردی بدن برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دستگاه گوارش نباید حجم زیادی آب نوشید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.