روغن زیتون بکر در حرارت بالای 200 درجه خاصیت خود را از دست میدهد.
روغن زیتون اساس رژیم غذایی مدیترانهای است و خواص فوقالعادهای دارد. این روغن سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع مونو (70 تا 80 درصد) و آنتیاکسیدانیهای فنولیک است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی دارد.
محققان دانشگاه پورتو (پرتغال) روی روغن زیتون بکر مطالعاتی انجام دادند تا مشخص شود با گرم کردن این روغن چه اتفاقی میافتد.
این محققان بعد از بررسیهای مختلف به این نتیجه رسیدند که پولیفنول های موجود در این روغن قبل از رسیدن به دمای 200 درجه شروع به تجزیه شدن میکنند به دلیل اینکه نقطهی دود نسبتاً پایینی دارد. در واقع از دمای 190 درجهی سلسیوس، روغن زیتون خواص طبیعی خود را از دست میدهد. به همین دلیل محققان توصیه میکنند که از روغن زیتون بکر به عنوان چاشنی سالاد و غیره و از روغنهای دیگر که ارزان تر هم هستند برای پخت و پز استفاده شود. به عقیدهی این محققان میتوانید در پایان پخت و پز نه در ابتدای آن از این روغن استفاده کرد.
از دمای 190 درجهی سلسیوس، روغن زیتون خواص طبیعی خود را از دست میدهد. به همین دلیل محققان توصیه میکنند که از روغن زیتون بکر به عنوان چاشنی سالاد
و غیره و از روغنهای دیگر که ارزان تر هم هستند برای پخت و پز استفاده شود
توجه داشته باشید که روغن زیتون بکر تا دمای 180 درجهی سلسیوس مقاومت دارد و بیش از این دما باعث از بین رفتن خواص آن میشود. باید بدانید که به عنوان مثال دمای لازم برای پخت یک تکه پوشت قرمز در ماهیتابه حدود 190 درجه سلسیوس است. به همین دلیل به نظر میرسد که روغن زیتون بکر برای پخت چنین غذاهایی مناسب نباشد.