ظروف مسی از استحکام کافی برخوردار نیستند و استحکام فلزاتی مانند چدن را ندارند و احتمال دارد در هنگام پخت و پز با حرارت بالا و استفاده از موادغذایی که منبع اسیدی دارند؛ یونهای مس از ظرف جدا شده و وارد غذا شود.
ظروف مسی در هنگام ساخته شدن، قلعاندود میشوند و زمانی که در حرارت بالا با ظرف مسی غذا پخته میشود، به مرور زمان فلزات از بدنه ظرف جدا شده و با موادغذایی ترکیب میشود.
بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماریهایی مانند آسیبهای مغزی، عقب افتادگی ذهنی و بیماریهای کلیوی میشود.
بهترین ظروف برای پخت و پز، ظروفی هستند که به موادغذایی واکنش نشان ندهند؛ از جمله این ظروف، ظرفهای ساخته شده از چدن، سرامیک و پیرکس هستند که هیچ واکنشی نسبت به موادغذایی ندارند.
همچنین در قدیم استفاده از ظروف رویی و سرامیکی کاربرد داشت که اکنون دیگر از این ظروف نیز کمتر استفاده میشود زیرا ذرات هیدروکربنی میتوانند از این ظروف انتقال یابند.
________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.