-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ خرداد، ۱۳۹۳ در ۰۷:۳۱ #83538
v.fatoorechi
مشارکت کنندهماهي را چطور بايد نگهداري کرد تا زود فاسد نشود؟
اولا هنگام خريد ماهي از روي مشخصات ظاهري آن ميتوان فهميد تازه و سالم است يا نه. اگر ظاهر ماهي شفاف، آبششهاي آن قرمز روشن و سرپوش آبششها بسته شده باشد، لزج نباشد و چشمهايش فرورفته و کدر نباشد، سالم است. در منزل نيز اگر همان روز ماهي خورده ميشود، مانعي ندارد اگر در يخچال بماند، اما اگر بيش از يک روز در يخچال بماند، فاسد ميشود. علاوه بر اين، در فريزر نيز ماهي نبايد بيش از يک ماه نگهداري شود چون کيفيتش را از دست ميدهد و بافتش تغيير ميکند.
برخي افراد اعتقاد دارند حتما بايد ماهي تازه بخورند. بنابراين چون در فصل تابستان ماهي تازه زودتر فاسد ميشود، ترجيح ميدهند کمتر ماهي بخورند. آيا ارزش غذايي ماهي فريزشده با تازه تفاوت ميکند؟
نه، ماهي فريزشده با ماهي تازه از نظر ارزش غذايي تفاوتي ندارد، اما گاهي اين نگراني وجود دارد که ماهي فريزشده، چند بار يخش باز شده و دوباره يخ زده باشد. اگر اين اتفاق بيفتد، روي طعم و کيفيت آن اثر ميگذارد. از طرف ديگر، در خيلي از مناطق ماهي تازه موجود نيست و اشکالي ندارد مردم از ماهي فريزشده استفاده کنند.
آيا ماهي پروتئين کمتري نسبت به گوشت قرمز و مرغ دارد؟ خيليها ميگويند ماهي خيلي سيرشان نميکند، در حالي که گوشت قرمز و مرغ اين حالت را ندارد!
پروتئين ماهي همانند گوشت قرمز و مرغ است و منبع خوب پروتئين محسوب ميشود و حتي قابليت هضم و جذب مطلوبتري نسبت به گوشت قرمز دارد بهطوري که هضمپذيري ماهي 96 درصد است، در حالي که گوشت گاو 90 درصد قابليت هضم دارد. شايد يکي از دلايلي که مردم ما کم ماهي ميخورند، اين است که تنوع در پخت ماهي وجود ندارد و بيشتر مردم ماهي را فقط سرخ ميکنند. شايد اگر مدلهاي مختلفي براي طبخ ماهي وجود داشتهباشد، همين تنوع باعث شود مردم بيشتر ماهي بخورند. اگر دقت کرده باشيد، در جنوب ايران چون با ماهي غذاهاي متنوع درست ميکنند، مردم بيشتر ماهي ميخورند. از طرف ديگر ماهي يک غذاي سالم است اما وقتي ما آن را با روغن فراوان سرخ ميکنيم به يک غذاي ناسالم تبديل ميشود بنابراين روش طبخ نيز بايد اصلاح شود. در بسياري از کشورها ماهي را با سيبزميني ميخورند يا حتي ميتوان آن را کبابي يا بخارپز يا بهصورت خوراک ماهي با ساير سبزيها مصرف کرد.
هرچه ماهي کوچکتر باشد، بهتر است. وقتي ماهي خيلي بزرگ باشد، امکان تجمع سرب و جيوه در آن بيشتر است. همچنين نبايد هميشه از يک نوع ماهي استفاده کرد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.