چرا غلات کامل؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70748
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    دانه ها یا بذرهای گیاه دارای 3 بخش هستند؛ سبوس،گیاهک و یا رویان و قسمت اندوسپرم(endosperm)
    1- سبوس : پوسته خارجی دانه ها و حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ب و فیبر می باشد.
    2- گیاهک و یا رویان : در واقع حکم جنین دانه را دارد و در هنگام گرده افشانی می تواند رشد نموده و گیاه کاملی را برویاند. این قسمت از دانه حاوی ویتامین ها، پروتئین، مواد معدنی می باشد.
    3- آندوسپرم(endosperm): اندوسپرم در واقع یک ذخیره ی غذایی است که انرژی مورد نیاز برای گیاه جوان را فراهم می آورد. قسمت اعظم مواد غذایی دانه درونی شامل کربوهیدرات ها و قسمت کمتر آن شامل: پروتئین، ویتامین و مواد معدنی می باشد.
    دانه ی کامل، دانه ای است که دارای هر 3 قسمت مذکور باشد. در صنعت تهیه ی غذا، دانه های کامل دستخوش فرآوری و تصفیه شدن می گردند که روشی رایج برای تهیه ی نان ها، غلات، پاستا و آرد می باشد، که در این فرآیند بخش سبوس و رویان حذف می شود و اندوسپرم سفید باقی می ماند. در طی این فرآیند ارزش غذایی غلات کاهش می یابد و 25 درصد از محتوای پروتئین اولیه و 17 درصد از مواد مغذی ضروری آن ها کاهش می یابد. هر چند که ممکن است پس از آن، تولید کنندگان آردها را با ویتامین و مواد معدنی غنی سازی کنند ولی در هر صورت باز هم غله کامل طبیعی، گزینه ی سالم تری است.
    نشان داده شده است که مصرف غلات کامل خطر ابتلا به عوارضی نظیر: بیماری قلبی، سکته، سرطان، دیابت و چاقی را کاهش می دهد
    غلات کامل در قیاس با غلات تصفیه شده از جمله: نان سفید، برنج سفید و آرد سفید حاوی مقادیر بیشتری از پروتئین، فیبر، ویتامین ها( ویتامین ب و ای) و مواد معدنی(منیزیم و آهن) و آنتی اکسیدان های کمیاب هستند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.