وقتي حجم زيادي غذا در وعده ناهار يا شام ميخوريم، سيستم خونرساني براي هضم و جذب غذا، بيشتر متوجه دستگاه گوارش ميشود و تمرکزش از ساير اندامها از جمله مغز سلب ميشود و با کاهش خونرساني به مغز، توجه و تمرکز کم ميشود و سطح هوشياري کمي پايين ميآيد. از طرف ديگر، بدن بعد از دريافت غذا براي جذب گلوکز موجود در مواد غذايي، مقدار بيشتري انسولين ترشح ميکند که اين افزايش ترشح انسولين ميتواند در کنار کاهش خونرساني به مغز قرار بگيرد و حس خوابآلودگي را بعد از غذا خوردن ايجاد کند بنابراين اين امر يک پديده کاملا طبيعي و فيزيولوژيک است و جاي نگراني ندارد.
بهتر است بعد از غذا حدود 30-20 دقيقه استراحت کنيد و کارهايي مانند درس خواندن، کار کردن با وسايل و دستگاههاي خطرناک يا حتي رانندگي که به تمرکز و توجه بيشتري نياز دارند، انجام ندهيد.
از طرفي به بيماران ديابتي توصيه ميشود پس از صرف غذا لم ندهند يا به پشت نخوابند زيرا وقتي غذا ميخوريم، معده پر ميشود و اگر دراز بکشيم يا لم بدهيم، فشار بيشتري به لوزالمعده وارد ميشود. فشار به لوزالمعده هم باعث کاهش بيشتر ترشح انسولين و بالا رفتن قند خون پس از صرف غذا خواهد شد. به همين دليل به ديابتيهاي عزيز توصيه ميشود بعد از غذا خوردن، به جاي خوابيدن يا لم دادن، کمي آهسته قدم بزنند تا ترشح انسولين در بدن آنها بهتر انجام شود و قند خونشان هم در اثر صرف غذا کمتر بالا برود.