در واقع تمام غذاهاي مؤثر در ايجاد سردرد نقطه مشتركي ندارند، اما برخي معتقدند كه سردردهاي ناشي از غذا از وجود حساسيت در فرد نشأت مي گيرد كه اين نظريه مورد توافق بيشتر كارشناسان نيست.
آنان مي گويند: اين موادغذايي محتوي مواد خاصي هستند كه عامل سردرد را نيز تشكيل مي دهند كه اين مواد يا از طريق تغيير در مقدار سيروتين مغز و يا از راه تأثيرگذاري بر مويرگهاي مغزي تأثير خود را بروز مي دهند.
در مجموع اغلب كارشناسان مشروبات الكلي را از عوامل اصلي بروز سردرد تشخيص داده اند و مصرف قهوه را البته به مقدار كافي و معقول يك درمان طبي خوب و مؤثر براي سردرد مي دانند كه بايد توجه داشت در مصرف آن زياده روي نشود، چون زياده روي در مصرف قهوه خود عامل سردرد مي باشد.
دليل اين مسأله نيز از وجود كافئين در قهوه ناشي مي شود، چون كافئين به عنوان يك عامل ايجاد سردرد تشخيص داده شده است.
پس بايد به اين جمله ايمان داشت كه غذا خود درمان است، اگر مصرف آن صحيح باشد.