چاقی با افزایش خطرات بیماری های مزمنی مثل دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی عروقی وسرطان همراه است. با وجودیکه بسیاری از مطالعات تاثیرات بالقوه چای سبز یا سیاه را در پیشگیری از چاقی اثبات کرده اند اما مکانیزم آن بدرستی روشن نشده است.اثرات مثبت مصرف چای بر متابولیسم انرژی،اکسیداسیون چربی نشان داده شده است. در حال حاضر شواهدی مبنی بر تاثیرات جانبی میزان پلی فنول چای وجود دارد. بعلاوه چای غنی از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین catechins میباشد، میزان این آنتی اکسیدان در چای سبزبیشتر است و اثرات آن در کاهش چربی شکمی ثابت شده، مطالعه ای که در سال گذشته در چین انجام شد پیشنهاد میکند که مصرف 2 فنجان چای سبز در روز اثرات شگفت آوری در کاهش چربی شکمی خواهد داشت.