بررسیهای بسیاری نشان دادهاند که چای برای سلامتی قلب مفید است، اما یک پژوهش جدید در آلمان بیانگر ان است که اضافهکردن شیر به چای این منافع را از بین میبرد.
بر اساس نتایج این پررسی جدید علت این تفاوت وجود گروهی از پروتئینها به نام کازئین در شیر است که با چای وارد واکنش می شوند و غلظت کاتچین – یک فلاونوئید موجود در چای را که مسئول اثرات محافظتی آن در مقابل بیماری قلبی است – را کاهش میدهد.
تحقیقات بسیار نشاندهنده اثر محافظتی چای در برایر بیماریهای قلبی بودهاند. امااگر نتایج این تحقیقات را بررسی کنید، متوجه میشوید این سودمندی بیشتر در کشورهای آسیایی دیده میشود و نه در انگلستان. بنابراین این پرسش مطرح میشود که آیا علت این تفاوت به اضافهکردن شیر به چای که در انگلیس مرسوم است بازمیگردد؟”
این پژوهشگران در گروهی از زنان میانسال به مقایسه اثر نوشیدن چای سیاه و چای مخلوط شده با 10 درصد شیر بر انعطافپذیری شریان بازویی که با سونوگرافی اندازهگیری میشد، پرداختند.
نتیجه این بود که گرچه چای سیاه به طور قابل توجهی توانایی شریانها برای شل و گشاد شدن میافزاید، اما هنگامی که شیر به چای اضافه میشد، این اثر بیولوژیک حذف میشد.
بنابراین اگر میخواهید منافع سلامتبخش چای را نصیبتان شود، آن را همراه با شیر ننوشید.