-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ اردیبهشت، ۱۳۸۹ در ۰۲:۴۳ #69089n.fazelمشارکت کننده
اضافه وزن می تواند تاثیری منفی بر باروری زنان و مردان داشته باشد. همچنین چاقی منجر به ایجاد مشکلاتی در طول دوران بارداری خواهد شد. چاقی می تواند سبب عدم تعادل د رهورمون های جنسی و در نتیجه اختلال در چرخه قاعدگی و سرانجام ناباروری شود. البته هنوز مکانیسم دقیق آن مشخص نشده است. سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هم با چاقی مرتبط است و از عوامل تاثیرگذار بر روی باروری فرد می باشد. علائم آن نیز شامل: اختلال در قاعدگی، بالا رفتن سطح تستوسترون، مقاومت به انسولین، ایجاد موهای زاید، آکنه و افزایش وزن است. اولین روش درمانی توصیه شده در این سندروم، کاهش وزن می باشد. علاوه بر این ها چاقی سبب جذب کمتر داروهای تجویزی برای درمان ناباروری و عدم پاسخ دهی بیمار به آنهاست. در نتیجه دوز بیشتر دارو برای تاثیرگذاری لازم است.
چاقی در باروری مردان نیز موثر است. تحقیقات نشان داده اند که با افزایش BMI (نماییه توده بدنی) در مردان ، تعداد اسپرم و کیفیت آنها افت بیشتری خواهد داشت.
چاقی و عوامل خطر در طول بارداری:
اضافه وزن و چاقی مادر در دوران بارداری سبب افزایش ریسک خطر در مادر و جنین خواهد شد. و هر چه میزان اضافه وزن بیشتر باشد احتمال خطر بیشتر است. از جمله این خطرات د رمادر می توان به افزایش احتمال فشار خون بالا، دیابت بارداری و سختی حین زایمان اشاره کرد. و در جنین نیز احتمال وزن بالای هنگام تولد و نیاز به بستری در بخش ویژه افزایش خواهد یافت. حتی مشخص شده که با افزایش BMI مادر تا 30 و بیشتر، احتمال ایجاد نقص لوله عصبی در جنین نیز دو برابر خواهد شد.
با توجه به این موارد، انجمن متخصصین زنان و رژیم درمانی آمریکا به زنانی که قصد بارداری دارند توصیه می کند که در صورت ابتلا به چاقی و اضافه وزن حتما قبل از اقدام برای بارداری، اول وزن خود را کاهش دهند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.