نتایج پژوهشهای انجام شده در دانشکدهی پزشکی آلبرت انیشتین در ایالاتمتحدهی آمریکا نشان میدهد که مواد غذایی حاوی پتاسیم برای کاهش خطر سکتهی مغزی بعد از یائسگی موثر است.
پتاسیم تأثیری زیادی در کاهش فشارخون دارد و محققان احتمال میدهند که این مادهی معدنی بتواند از بروز سکتهی مغزی نیز پیشگیری کند. در نتیجه به خانمها توصیه میشود که مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر کنند چون از منابع خوب پتاسیم محسوب میشوند.
محققان به مدت 11 سال بیش از 90000 زن بین 50 تا 79 سال را تحت نظر گرفتند و موارد منجر به سکتهی مغزی را نیز بررسی کردند.
بعد از بررسیهای انجام شده محققان به این نتیجه رسیدند خانمهایی که مصرفکنندهی پتاسیم بیشتر بودند به میزان 12 درصد کمتر از خانمهایی که میانهی چندانی با این مادهی معدنی نداشتند در معرض سکتهی مغزی قرار گرفتند.
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی