-
نویسندهنوشتهها
-
۶ آبان، ۱۳۹۲ در ۰۹:۵۲ #79915
zahra jamshidi
مشارکت کنندهموخوره (trichoptilosis) وضعيت نامطلوبي است كه در زندگي هر زني پيش ميآيد. موخوره وقتي ايجاد ميشود كه لايه سطح محافظ مو در انتهاي فيبرهاي مويي نوك مو از بين رفته باشد. موخوره بيشتر در موهاي خشك و شكننده به وجود ميآيد و به خاطر خشكي بيش از حد و با شدت برس كشيدن بر موها ايجاد ميشود. وقتي كه سطح محافظ مو از بين ميرود امكان جايگزيني آن ديگر ميسر نيست.
هر روزه تبليغات متفاوتي براي استفاده از شامپوها و ساير مواد آرايشي و بهداشتي در جهت پيشگيري از بیماریهای مو صورت ميگیرد، اما بايد بدانيد تنها مصرف موضعي جهت بهتر نمودن كيفيت مو مطرح نيست بلكه نوع رژيم غذايي نيز نقش موثري دارد. اگر شما تغذيه سالم و متناسبي داشته باشيد كيفيت مو به طور بارزي تحت تاثير قرار ميگيرد.
مواد غذايي مختلف و ريز مغذيهاي موجود در آنها نقش اساسي در حفظ سلامت مو دارند. همچنين كمبود پروتئين موجب شكننده شدن مو شده و در نهايت مو رنگ خوب و طبيعي خود را از دست خواهد داد. در این مقاله به تفکیک به شرح آن دسته از مواد غذایی ميپردازیم که در حفظ سلامت مو و پیشگیری از ایجاد بیماریهای مو از جمله موخوره نقش مهم تري دارند.1. آب
نوشيدن آب كافي (نوشيدن يك و نيم تا دو ليتر آب در روز) در سلامت موها نقش مهمي را بازي كند و موجب درخشندگي موها و نرم شدن آنها ميشود. تعادل دايم ميزان آب بدن در سلامت موها بسيار موثر است. اين تعادل زماني به دست ميآيد كه شما به مقدار كافي آب بنوشيد، بنابراين تنها وقتي كه احساس تشنگي كرديد نوشيدن آب براي بدن شما كافي نميباشد. سعي كنيد ترجيحاً روزانه يك و نیم تا دو ليتر آب بنوشيد.2. پروتئینها
قسمت عظیمياز موی شما از پروتئینها تشکیل شده است. اگر غذای شما به اندازه کافی دارای پروتئین نباشد موجب باریک و شكننده شدن موها و ایجاد موخوره خواهد شد. پروتئین مورد نیاز برای رشد موها و کلفت شدن آنها را ميتوان در منابع غذایی مانند تخم مرغ، ماهی، حبوبات، فرآوردههای سویا و ماست یافت. حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلكه آهن، روی و بیوتین نیز در آنها یافت ميشود. علاوه بر آن سویا حاوی فيتواستروژنها (استروژنهای گياهی) ميباشد که به سلامت موها کمک ميکند. نوشیدن شیر سويا نیز برای سلامت موها بسیار مفید ميباشد.3. امگا 3
امگا۳ در سلامت موها تاثیر بسیاری دارد. مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳ به موها کمک ميکند ضخیمتر و رشدشان سریعتر شود. کمبود اسیدهای چرب امگا۳ ميتواند باعث ریزش مو و نازک شدن موها شود. ماهی (به خصوص سالمون و قزلآلا) و گردو ازمنابع غنی امگا 3 ميباشند.4. منگنز
منگنز نیز باعث حفظ سلامتی مو ميشود. منگنز در موز، غلات سبوسدار، چای، قهوه، زرده تخممرغ، سبزیجات برگی، حبوبات، آجیل، آناناس و چغندر یافت ميشود.5. روي
كمبود روي فوليكولهاي مو را به تدريج از بين ميبرد و تعداد موهاي در حال رشد را كاهش ميدهد. همچنين كمبود روي موجب خشكي و شكنندگي موها و در نهايت دو يا چند شاخه شدن آنها ميشود. منابع غذايي مناسب روي شامل گوشت قرمز، ماهي، ماكيان، شير و لبنيات، غلات كامل، جگر، لوبيا و آجيل ميباشد. آجيل علاو ه بر روي سرشار از سلنیوم و منيزيم ميباشد كه برای سلامت مو مفید است. مغز گردو حاوی اسید آلفا لینولنیك (نوعی اسید چرب امگا 3) است كه حالت مو را ارتقا ميبخشد و باعث نرمي مو شده و از موخوره جلوگيري ميكند.6. ویتامین C
ویتامین C نوعی آنتیاکسیدان مهم است که بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت ميکند کمبود این ویتامین باعث موخوره و شکنندگی مو ميشود. ویتامین C با تولید کلاژن در حفظ یکپارچگی بافت همبند از جمله مو نقش دارد.
افراد سیگاری به میزان دو برابر افراد غیر سیگاری به این ویتامین نیاز دارند. تعادل دائم ويتامين B و ويتامين C كه به عنوان يك آنتياكسيدان عمل ميكند موجب نرم شدن موها ميشود و از بروز موخوره جلوگيري مينمايد. ویتامین C در مرکبات، توت، خربزه، فلفل، سبزیجات با برگ تیره، سیبزمینی و گوجهفرنگی یافت ميشود.7. آهن
کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلولهای بدن از جمله فولیكولهای مو تأثیر میگذارد و سلامت مو را به خطر مياندازد. استفاده از قرصهای آهن در رفع كم خوني توصيه ميشود، اما مصرف غذاهای آهندار در پیشگیری و درمان اين بيماري حائز اهميت ميباشد. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، تخممرغ، حبوبات بهویژه عدس و لوبیا و سبزیهای برگ سبز تيره منبع خوبی از آهن هستند و مصرف متعادل آنها طی روز تاثیر مثبتی در حفظ سلامت مو میگذارد.8. سلنیوم
سلنیوم یک ماده ضروری است که کمبود آن باعث ریزش مو، سفید شدن و شکنندگی موها و موخوره ميشود. منابع سلنیوم عبارتند از غلات، جگر، نان کامل، ماهی تن، پیاز، گوجهفرنگی و کلم براکلی.9. ویتامین B
ویتامینهای گروه B خواص آنتیاکسیدانی دارند. ویتامینهاي B6، B12 و اسیدفولیک در تولید هموگلوبین و در نتیجه اکسیژنرسانی به بافتها از جمله مو نقش دارند. موهای قوی و سالم به خونرسانی و اکسیژن کافی نیاز دارند. کمبود این دسته از ویتامینها باعث آسیبرسانی به ساقه مو ميشود. گوشت، مرغ، ماهی، جگر، سویا، دانههای گیاهی، تخم مرغ و فرآوردههای لبنی منابع غنی از این گروه ویتامینی هستند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.