-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۸:۴۴ #77527zahra jamshidiمشارکت کننده
پيراشکي يکي از غذاهاي پرسابقه روسيه و کشورهاي اروپايشرقي است که در جهان طرفداران بسياري دارد. علت استقبال از اين غذا، علاوه بر خوشمزهبودنش، ساده بودن روش تهيه و تنوع فراوان آن است…
درگذشته، خمير پيراشکي از آرد ساده و آب تهيه ميشد. از اين خمير، گلولههاي کوچکي که با گوشت ريز خردشده و سبزيجات معطر پر شده، درست ميكردند و داخل سوپ ميريختند اما در لهستان پيراشکي را بعد از پيچيدن در آب جوش ميپزند و سپس در کره سرخکرده با خردههاي نان تزيين ميکنند. در ايران نيز انواع مختلف پيراشکي وجود دارد؛ از انواع تهيهشده با خمير ساده تا هزارلاي آن كه ميتوانيد در فروشگاههاي نان فانتزي، شيرينيفروشيهاي قديمي، ساندويچفروشيها و… آن را تهيه کنيد. در حال حاضر نيز براي راحتي مصرفكنندگان انواع پيراشكيهاي آماده و حتي خمير آماده آن به بازار عرضه شده كه فقط با سرخكردن يا آمادهكردن مواد داخل آن بهراحتي ميتوان پيراشكي پخت. بسياري از افراد، پيراشکي را غذاي سالمي ميدانند به همين دليل انواع مختلف آن مخصوصا پيراشكي مرغ را كه فكر ميكنند سالمتر است، ميخرند. در اينباره بايد گفت از نظر متخصصان تغذيه و بهداشت موادغذايي مصرف غذاهايي كه دستكاري و دستمالي زيادي دارند خيلي توصيه نميشود زيرا احتمال آلودهشدنشان (به خصوص در تابستان) بسيار است. رعايتنکردن اصول بهداشتي هم احتمال آلودگي را افزايش ميدهد. به همين دليل هنگام تهيه پيراشكي مخصوصا پيراشكيهاي بيرون بايد بسيار احتياط كرد و توجه داشت روغني كه اين غذا در آن سرخ ميشود، تازه باشد و از روغني كه بارها سرخشده استفاده نشود. به اينترتيب از ايجاد تركيبهاي سرطانزا و تركيبهايي كه باعث تغيير بافت و طعم روغن ميشود، جلوگيري خواهد شد. به علاوه موادي كه به عنوان پركننده در پيراشكيها به كار ميرود از گوشت مرغ و سبزيجات گرفته تا كرمهايي كه داخل آن ميريزند، بايد تازه و از نوع با كيفيت و مرغوب استفاده شود. درحالي كه متاسفانه در بيشتر موارد براي سود بيشتر، از موادي كه كيفيت پاييني دارند، استفاده ميشود. بعد از پخت نيز نحوه نگهداري در حفظ كيفيت پيراشكي اهميت فراواني دارد بنابراين از خريد پيراشكيهايي كه آنها را پشت شيشه كه آفتاب به آن ميتابد، نگهداري ميكنند، بپرهيزيد زيرا اين كار باعث فساد هر چه سريعتر آن ميشود. درصورت تمايل به مصرف، بهتر است نوع خانگي آن را تهيه كنيد كه شرايط بهداشت فردي در آن بهخوبي رعايت شده و از مواد پركننده باكيفيت بالا در تهيه آن استفاده ميشود. بهعلاوه، براي سرخكردن پيراشكي فقط يك بار از روغن استفاده كنيد و پس از پخت پيراشكي، آن را بيش از 48 ساعت نگهداري نكنيد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.