مصرف هندوانه با استناد به هيچ سند علمياي باعث تشديد تب يا بدتر شدن وضع بيمار نميشود. البته ممکن است برخي از افراد به صورت تجربي به اين موضوع پي برده باشند که خوردن هندوانه هنگام ابتلا به تب براي آنها مفيد نيست اما به طور حتم نميتوان چنين تجربههاي شخصي را به تمام افراد تعميم داد و بدون در دست داشتن مدرک علمي، اين ادعا را مطرح کرد.
به طور کلي، بهترين خوراکي گياهي که از ديرباز براي کاهش سريع تب مورد استفاده قرار ميگرفته است، پوست درخت بيد است. بد نيست بدانيد که حدود 110 سال پيش براي اولين بار داروي آسپيرين که دارويي ضد درد و ضد تب است، از همين پوست بيد استخراج کردند؛ يعني ماده اوليه نخستين آسپيرينها، پوست بيد که جزو ساليسيلاتها محسوب ميشود، بوده است. پوست بيد، قويترين ماده کاهنده تب است که در صورت امکان ميتوانيد آن را بخريد و در محيطي خشک و خنک در منزل نگهداريد تا در صورت نياز از آن براي کاهش تب استفاده کنيد. پوست بيد را ميتوانيد مانند چاي دم کرده و بعد از صاف کردن بنوشيد.
اگر اين گياه را در دسترس نداشتيد، ميتوانيد علاوه بر مصرف انواع داروهاي شيميايي که براي کاهش تب توليد شدهاند، از آب، ميوه، آبميوه و خاکشير استفاده كنيد.
ضمن اينکه بهتر است در صورت ابتلا به تب و براي پايين آوردن سريعتر دماي بدن، لباسهاي نخي و سبک بپوشيد، دماي محيط را پايين بياوريد و پاشويه با آب خنک را هم فراموش نکنيد. به علاوه، مصرف خوراکيها و آشاميدنيهاي خنک براي افرادي که تب دارند، بهتر از خوردن غذاهاي گرم است.