پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف 30 گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت ) در حدود 8 گرم پروتئین و 200 میلی گرم کلسیم به بدن میرساند و این در حالی است که 150 تا 200 گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) چنین میزان کلسیمی را به بدن میرساند.
برای داشتن استخوانهایی سالم تنها مقدار کلسیم دریافتی مهم نیست. در واقع نسبت کلسیم به فسفر دریافتی اهمیت دارد که در رسوب کلسیم در استخوانها نقش اساسی دارد.
مناسبترین نسبت میان این دو ریز مغذی، مشابه ترکیب شیر مادر یا استخوانهای بدن است. یعنی به ازای هر 1000 میلی گرم کلسیم دریافتی 440 میلی گرم فسفر باید دریافت شود که چنین نسبت مناسبی در شیر و پنیر وجود دارد.
همچنین حدس زده میشود پنیر در حفره دهان خاصیت ضد میکروبی دارد و با توجه به فواید زیاد پنیر و همچنین نگه دارندههای طبیعی که خاصیت ضد میکروبی نیز دارند امروزه سعی بر آن است که اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره این ترکیبات علیه باکتریهای بیماری زا در پنیر مورد بررسی قرار گیرد.
یکی از راههای افزودن این ترکیبات ضد میکروبی استفاده از فیلمهای خوراکی است.
مزیت اصلی فیلمهای خوراکی، استفاده از آنها به عنوان حامل افزودنیهای غذایی همچون طعم دهندهها، مواد ضد میکروبی، آنتی اکسیدان، مواد مغذی و آنزیمهاست.