محققان دانشگاه مک مستر دریافتند پروتئین شیر بیشتر از پروتئین سویا در ساختن ماهیچه موثر است.
مطالعات نشان داده است که پروتئین شیر بهتر از سویا ماهیچه میسازد. این مطالعات در دانشگاه مک مستر انجام شده و در مجله آمریکایی تغذیه به چاپ رسیده است. در بررسی میزان پروتئین دریافتی بعد ازخوردن شیر و نوشیدنی سویا، محققین دریافتند ورزشکاران با خوردن شیر ماهیچه بیشتری میسازند.
در حالی که پیش از این مححقان بر این باور بودند که صرفا افزایش پروتئین به عضله سازی کمک میکند نه نوع آن، اکنون تحقیقات نشان میدهد که برخی انواع پروتئین میتواند تاثیر بهتری داشته باشد.
«شواهد نشان دادهاند که شیر از نوشیدنی سویا بهتر است. با این حال ما از نتایج شگفت زده شدیم.»
یافتهها نشان دادهاند خوردن دو فنجان شیر بعد از ورزش باعث میشود در عرض 10 هفته دو برابر بیشتر از زمانی که نوشیدنی سویا میخوریم ماهیچه بسازیم.
استوارت فیلیپس – یکی از محققان _ میگوید: «این یافته جالبی است، تصور میشد پروتئین شیر و سویا پروتئینهای اصلی باشند و از نظر غذایی ارزش برابری داشته باشند. با این حال نتایج نشان داد پروتیئن شیر منبع بهتری برای بالابردن حجم ماهیچه بعد از وزنهزدن است.»
محققان همچنین اجرای سازندهی شیر و سویا را بررسی کردند و تفاوت چندانی نیافتند. آنها هنوز نمیدانند که چرا شیر بهتر از سویا عمل میکند. با این وجود، به نظر میرسد نوع پروتئینهایی که در شیر وجود دارد بیشتر به رشد ماهیچهها کمک میکند.هنوز مطالعات کاملتری لازم است تا نتیجهی این تحقیقات را تایید کند.