يافته هاي جديد درباره چاقي شکمي

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81275
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    امروزه افزايش دور کمر در ميانسالي براي بسياري از مردان و زنان مشکل ساز شده است. دانشمندان سعي مي کنند تا علت اصلي اين امر را بيابند.آنها معتقدند که ۲ نوع چربي در بدن وجود دارد که با بالا رفتن سن در بخش هايي از بدن تجمع پيدا مي کند. يکي از اين نوع چربي ها، چربي هاي سفيد است که زير پوست شکم و ران جمع مي شود. اين نوع چربي بر اثر پرخوري به وجود مي آيد.
    نوع ديگر چربي قهوه اي است که با افزايش روند سوخت و ساز بدن حرارت توليد مي کند (يعني باعث سوخت و ساز چربي سفيد مي شود. به عبارتي براي سوخت و ساز چربي سفيد وجود چربي قهوه اي ضروري است) چربي قهوه اي در اطراف استخوان کتف نوزادان وجود دارد و به حفظ دماي بدن آنها پس از به دنيا آمدن کمک مي کند.
    پيشتر تصور مي شد که بدن به اين نوع چربي مفيد در دوره بزرگسالي نياز ندارد و اين چربي در کودکي از بين مي رود. اما نتايج بررسي ها نشان مي دهد که چربي قهوه اي تا بزرگسالي در بدن باقي مي ماند و در زنان نسبت به مردان بيشتر است. بررسي هاي جديد محققان ژاپني نشان مي دهد که با بالا رفتن سن، ميزان توليد حرارت ناشي از فعاليت چربي قهوه اي کاهش پيدا مي کند. اين امر بدان معناست که فعاليت اين نوع چربي کاهش مي يابد و در نتيجه چربي سفيد کمتر مي سوزد.
    يکي از توصيه هاي عموم اين است که براي جلوگيري از پيري زود رس افراد مسن بايد بيشتر از ديگران فعاليت جسمي داشته باشند.
    به گفته محققان علت کاهش فعاليت چربي هاي قهوه اي، بالا رفتن سن است و تا زماني که راهي براي بازگرداندن آن پيدا نشود، افراد مسن بايد سالاد و پروتئين هاي سالم بيشتري بخورند و بيشتر ورزش کنند.
    محققان معتقدند که مي توان چربي قهوه اي را دوباره فعال کرد. با اين کشف مي توان راهکاري جديد براي درمان بيماري هاي مربوط به چاقي مفرط از جمله ديابت، بيماري قلبي، فشارخون بالا و برخي انواع سرطان يافت. آزمايش روي ۲ گروه از نمونه هاي آزمايشگاهي نشان مي دهد گروهي که با کمبود ژن گيرنده هاي عامل فعال کننده پلاکت (PAFR) مواجه بودند، دچار چاقي مفرط شدند. در حالي که گروه دوم طبيعي بودند.
    کمبود ژن «PAFR» باعث نقص در فعاليت چربي هاي قهوه اي مي شود که به دليل کاهش سوخت چربي، فرد دچار چاقي مفرط مي شود. اين چاقي اطراف کمر بيشتر است. چربي دور عضوي بدن با بروز ديابت و بيماري قلبي ارتباط دارد در حالي که شکم بزرگ خطر بيماري هاي قلبي را افزايش مي دهد. تنها افزايش چند سانتي متري حجم شکم مي تواند نشانه تراکم چربي در رگ ها باشد. براي حفظ وزن ثابت، افراد بالاي ۴۵ سال بايد روزي ۲۰۰ کالري کمتر از جوان ترها مصرف کنند.
    براي پيشگيري از چاقي در اطراف کمر چندموضوع مطرح مي شود.يکي اتخاذ برنامه غذايي کم چربي و پرکربوهيدرات سرشار از فيبر غيرفرآوري شده که کليد لاغر ماندن است و نظريه ديگر فعاليت ورزشي است.
    انجام ورزش متوسط تا شديد حداقل در ۵ روز هفته به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقيقه ضروري است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.