• رعایت 3 اصل تنوع، تعادل و کفایت غذایی
• مصرف امگا-3: کاهش سطح اسیدهای چرب امگا-3 در بدن مادر میتواند خطر بروز افسردگی پس از زایمان را در زنانی که به تازگی وضع حمل کردهاند، افزایش دهد. ماهیهای چرب، آجیل (بخصوص گردو)، بذرکتان و کانولا از منابع غنی از امگا-3 هستند.
• دریافت کافی از منابع پروتئینی: گوشتها و حبوبات از منابع مهم پروتئین ميباشند.
• آب كافي: بیآبی از مشکلات رایج ميباشد، توصیه ميشود مادران قبل از شیردادن 1 لیوان آب یا آبمیوه مصرف نمایند و از مصرف بالاي چای و قهوه به دلیل مدر بودن پرهیز نمایند.
• ویتامینهای گروه B: اين ويتامينها در اختلالات خلقی و عصبی بسيار كمك كننده هستند که بیشتر در سبوس غلات، سیبزمینی، موز و زرده تخممرغ وجود دارند.
• آهن: مصرف غذاهای غنی از آهن مثل گوشتها و حبوبات بسیار حمایت کننده ميباشد.
• كربوهيدرات: مصرف کربوهیدرات کافی از منابع گندم و برنج بطور روزانه و به صورت سبوسدار نیز ميتواند مفید واقع شود.
• ميوهها: انگور سیاه، انبه و موز نیز از میوههایی هستند که بسیار توصیه ميشوند.
• لبنیات کمچرب: روزانه 2 تا 3 واحد مصرف شود.
• منابع ویتامینC: مثل پرتقال، گریپ فروت، کیوی حداقل 1 واحد در روز.
• سبزیجات برگ سبز: حتما بطور روزانه مصرف شود.
• فولات: منابع غنی آن حبوبات و سبزیجات برگ سبز ميباشد.
• ويتامين B12: از منابع غنی آن انواع گوشتها و لبنیات ميباشد.