ويتامين‌ها را ننوشيد،گاز بزنيد!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77055
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    با گرم شدن هوا، بازار آبميوه هم داغ مي‌شود که صد البته منبع خوشمزه‌اي براي رفع عطش است…
    از آبميوه‌فروشي‌هاي کنار خيابان گرفته تا يخچال سوپرمارکت‌ها که محل عرضه آبميوه‌هاي صنعتي است، مشتريان طاق و جفت ايستاده‌اند تا براي خود و احيانا کودکانشان از اين نوشابه‌هاي ويتامين‌دار بهره‌جويند. حال ميان اين همه اقلام موجود در بازار کدام را بايد انتخاب کرد؟ روي بسته‌بندي‌ها نوشته شده: صددرصد طبيعي، بدون افزودني، طعم واقعي و سرشار از ويتامين، بدون شکر. با اين حال خيلي از ما نمي‌دانيم تا چه ميزان مي‌توان به آبميوه‌هاي موجود در بازار اطمينان کرد و آنها را با خيال راحت دست کودکان داد؟ اين سوالي است که بسياري از ما داريم.

    بر اساس آمارهاي موجود هر شهروند ايراني سالانه 11 ليتر آبميوه مي‌خورد که در مقايسه با متوسط مصرف سرانه جهاني اين فرآورده که حدود 40 ليتر است، رقم قابل‌توجهي محسوب نمي‌شود. البته برخلاف ديگر آمارها از اين عدد نبايد خم به ابرو آورد. خوشبختانه با فراواني انواع ميوه‌هاي فصلي در کشور و طعم و مزه مناسب آنها، تمايل به تازه‌خوري ميوه در ايران جزو سنت‌هاي خوبي است که حفظ شده است.

    به طور کلي ميوه‌هاي طبيعي و تازه داراي مواد مغذي مانند کلسيم ، آهن و ويتامين‌هاي A، C و B1 است که براي رشد و نمو و انجام فعاليت‌هاي ضروري بدن لازم است. اين ويتامين‌ها در آبميوه تازه تهيه‌شده در منزل نيز وجود دارد اما آيا آنها را مي‌توان در انواع صنعتي نيز يافت؟ به اعتقاد کارشناسان تغذيه مقدار ويتامين c در نوشيدني‌هاي طبيعي بيشتر از انواع صنعتي است.

    اسيد اسکوربيک يا ويتامين c يک آنتي‌اکسيدان طبيعي است که در ميوه‌ها و سبزيجات به‌خصوص مرکبات يافت مي‌شود. اين ويتامين در فرايند‌هاي واکنش سيستم ايمني بدن و ديگر فرايندهاي بيوشيمي، نقش و در تشکيل کلاژن و جذب آهن تاثير چشمگيري دارد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.