پژوهشگران اعلام کردند که زنانی که در طول هفته ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر ورزش می کنند با خطر کم تر بروز سرطان آندومتر روبرو هستند.
آندومتر لایه داخلی رحم را در زنان تشکیل می دهد و یکی از انواع سرطان های زنانه است که گهگاه دامنگیر آن ها می شود.
محققان با بررسی ۶۶۸ زن مبتلا به سرطان اندومتر و مقایسه آن ها با ۶۶۵ زن تحت کنترل دریافتند زنانی که در طول هفته ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر از وقت خود را به ورزش کردن اختصاص می دهند، در مقایسه با زنانی که غیر فعال هستند ۳۴ درصد کم تر دچار سرطان آندومتر می شوند.
مطالعات نشان می دهد اثرات ورزش روی کاهش ابتلا به سرطان آندومتر روی زنانی با فعالیت بدنی که لاغر و نمایه توده بدنی آن ها کم تر از ۲۵ است، تا ۷۳ درصد بوده و در مقایسه با زنانی که از لحاظ بدنی غیر فعال هستند و نمایه توده بدنی آن ها بیشتر از ۲۵ بوده و اضافه وزن دارند، به نسبت بیشتر خواهد بود.
اگر چه در این میان مقدار وزن زنان در میزان اثربخشی ورزش روی کاهش ابتلا به سرطان آندومتر تأثیر دارد، ولی زنانی هم که دارای اضافه وزن هستند تا حدود ۵۲ درصد کم تر در معرض ابتلا به سرطان آندومتر قرار دارند. پس هرگز ورزش کردن را از یاد نبرید.
در تحقیق دیگری در مورد نقش ورزش در دوران دانشگاه چنین ارزیابی کرده اند: زنانی که در طول سالیان تحصیل در دانشکده بی تحرک بوده اند در مقایسه با دانشجویان ورزشکار، ۵/۲ برابر بیشتر با خطر سرطان دستگاه تولید مثل و ۸/۱ برابر بیشتر با خطر سرطان سینه مواجه هستند. و مکانیسم دفاعی آن احتمالاً هورمونی می باشد که به کاهش تحریکات استروژنی ناشی از ورزش بستگی دارد.