محققان دانشگاه پوردوی آمریکا در یک مطالعهی جدید دریافتهاند که این میوهی خوش آب و رنگ میتواند به جلوگیری از بیماریهای قلبی با متوقف کردن ساخت کلسترول مضر و همچنین کمک به کنترل وزن و فشار خون کمک کند.
آنها معتقدند که این راز تقویت سلامت هندوانه در مادهی شیمیایی سیترولین موجود در آب آن نهفته است.
محققانی که این آزمایش را انجام میدادند به موشهایی که با غذاهای بسیار چرب تغذیه میشدند، هندوانه دادند و مشاهده کردند که میزان کلسترول بدخون یا همان ال دی ال به نصف کاهش یافت. ال دی ال فرمی از کلسترول است که منجر به گرفتگی عروق و بیماریهای قلبی میشود.
مطالعات همچنین نشان داد که مصرف هندوانه به طور مرتب به کنترل وزن و درنتیجه کاهش رسوب چربی کمک میکند.
علاوه بر این آخرین تحقیقات تاثیر هندوانه بر کاهش فشار خون را نیز نشان میدهند که همهی این عوامل با هم موجب میشود تا قلبی سالمتر داشته باشید.
البته بر روی اثر کاهندگی فشار خونِ هندوانه تحقیقات زیادی انجام شده است اما یکی از آنها یک مطالعه بالینی شش هفتهای بود که در یک مجله آمریکایی منتشر شد.
در این تحقیق مشخص شد که L- سیترولین و ال آرژنین موجود در هندوانه به بهبود عملکرد شریانی و کاهش فشار خون آئورت در افراد میانسال که در مراحل اول ابتلا به فشار خون بالا قرار داشتند و یا در معرض ابتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی بودند کمک کرد.
محققان نتیجه گرفتند که اثرات گشادکنندگی عروقی هندوانه، آن را به عنوان یک غذای کاربردی واجد شرایط برای جلوگیری از بیماری و ارتقاء سطح سلامت عمومی تبدیل کرده است.