-
نویسندهنوشتهها
-
۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۱۱:۴۶ #75287zghasemiمشارکت کننده
داشتن رژیم غذایی متعادل و سرشار از میوه و سبزیجات نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارد اما بعضی میوهها و غذاها هستند كه تاثیرشان در بدن بسیار فراتر از حد تصور است. برای مثال كلم بروكلی كه از آن بهعنوان ابرغذا یاد میشود یكی از قویترین سلاحها علیه سرطان به حساب میآید كه دلیل اصلی آن هم وجود آنتیاكسیدانها و مواد مغذی خاصی است كه در آن وجود دارد.
۲ بهمن، ۱۳۹۱ در ۱۲:۱۷ #99074ezamaniمشارکت کننده[align=justify]بروکلی را گیاه «سخاوتمند» مینامیم که بی کم و کاست در خدمت سلامت شماست.
بروکلی و قدرت ضد سرطانیاش
بروکلی متعلق به خانواده کلمها است و قدرت ضد سرطانیاش نیز به همین دلیل است. باید بدانید که همه خانواده brassicace ها همین خاصیت را دارا میباشند.
بروکلی از 90 درصد آب تشکیل شده و حاوی مواد مغذی فوقالعادهای است. یک عدد بروکلی کوچک به اندازهی یک فنجان جو، فیبر و به اندازهی دو عدد پرتقال، ویتامین C دارد. حتی میتوان از برگهای بروکلی نیز استفاده کرد چون خوردنیاند.
بروکلی و قدرت درمانیاش
در بین گیاهان خوردنی، بروکلی مقام اول مبارزه با سرطان را به نام خود ثبت کرده است. باید بگوییم که بروکلی خاصیت ضد سرطانیاش را مدیون ترکیبات گوگردی مثل سولفورفان است و بوی آن نیز ناشی از همین ماده است. سولفورافان ژنهای ما را از خطر افزایش آنزیمهایی که به بروز سرطان منجر میشود، آگاه میسازد.
شما با افزایش مصرف بروکلی خطر ابتلا به سرطان سینه، ریه، معده و کولون را به نصف میرسانید.
همچنین پژوهشهای متعدد نشان داده است که سولفورافان میتواند با باکتریهایی که باعث زخم معده میشوند مقابله کند.
نکته جالب توجه این است که بروکلی منبع غیر لبنی کلسیم و پتاسیم بوده و برای استخوانها و فشار خون بسیار مفید است.
ویتامین C و بتاکاروتن موجود در بروکلی از بروز آب مروارید در چشمها پیشگیری به عمل میآورد. این آنتی اکسیدانها همچنین از سلولهای مغزی در برابر حملهی رادیکالهای آزادی که به حافظه آسیب میزند، حافظت میکند.
بروکلی و مواد مغذی آن
در هنگام مصرف، گل و ساقه بروکلی را به مدت سه الی پنج دقیقه بخار پز کنید.
برای پخت بروکلی از آب زیادی استفاده نکنید زیرا مواد مغذی آن در آب زیاد از بین میرود.
گلهای بروکلی دارای بیشترین میزان بتاکاروتن هستند، اگر شما ساقه این گیاه را هم دوست دارید میتوانید با خیال راحت از آن میل کنید زیرا ساقه بروکلی نیز حاوی مواد مغذی فراوانی است.
ارزش غذایی نصف فنجان بروکلی پخته برابر با یک وعده سبزیجات است.
موقع خرید، بروکلیهای سبز تیره، بنفش یا آبی کمرنگ را انتخاب کنید که بیشترین میزان بتاکاروتن و ویتامین C را دارد. از مصرف ساقههای خیلی نرم و یا گلهای زرد صرفنظر کنید زیرا این گونه بروکلیها خراب هستند.[/align]
۳ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۹:۵۰ #99079zghasemiمشارکت کنندهمرسی زمانی جان
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.