-
نویسندهنوشتهها
-
۸ تیر، ۱۳۹۴ در ۰۲:۰۱ #89855naderinejadمشارکت کننده
قارچهای خوراكی ارزش غذایی خوبی دارند و به همین دلیل میتوانند در كنار سبزیجات پرخاصیت مهمان همیشگی سبد غذایی خانوادهها شوند. قارچها كالری كمی دارند، هیچگونه چربی یا كلسترولی در آنها پیدا نمیشود و مقدار نمك بسیار كمی را در خودشان جای دادهاند. گروهی از ویتامینها و املاح معدنی مهم مانند سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین D و… هم در قارچها وجود دارند كه بهتر است با برخی از مهمترین عناصر غذایی قارچها و نقش آنها در سلامت بدن آشنا شوید.
قارچها و تقویت سیستم ایمنیبتاگلوکان تركیبی است كه در بیشتر گونههای قارچ خوراكی پیدا میشود و به تقویت سیستم ایمنی كمك میكند، درنتیجه مقاومت بدن در مقابل بیماریها و عوامل آلرژیزا بالا میرود. بتاگلوكان در قارچهایی كه كلاهك پهنی دارند بیشتر دیده میشود.
كنترل وزن با قارچها
قارچ یك ماده غذایی سالم است كه سبب میشود با خوردن آن احساس سیری كنید. نتایج برخی از تحقیقات نشان میدهد افزایش مصرف مواد غذایی كمكالری كه ارزش غذایی بالایی دارند- مانند قارچها- میتوانند جایگزین خوبی برای غذاهای پر كالری باشند، بنابراین اگر میخواهید پرخوری را كنار بگذارید و بدون مصرف مواد پركالری احساس سیری داشته باشید انتخاب قارچها به شما كمك میكند تا به این هدف برسید، البته فیبر موجود در قارچها هم در این مسیر شما را همراهی میكند.
منبع خوبی از پروتئین گیاهی
قارچها پروتئین هم دارند اما نه به اندازه گوشتها. هر 100 گرم قارچ حدود سه گرم پروتئین دارد اما پروتئین موجود در 100 گرم گوشت قرمز یا مرغ حدود 20 تا 30 گرم است. همین مقدار ماهی 15 تا 20 گرم پروتئین دارد، با این وجود قارچ از لحاظ داشتن پروتئین گیاهی در سطح خوبی است، به همین دلیل به گیاهخواران توصیه میشود برای جبران كمبود پروتئین بدنشان در كنار سویا یا سایر منابع پروتئین گیاهی حتما از قارچها كمك بگیرند.
ویتامین D در قارچ ها
یكی از بهترین راههای تامین ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور خورشید است اما درصورتیكه روزانه بیشتر ساعات روز را در محیطی سر بسته میگذرانید بهتر است با كمك برخی مواد غذایی ازجمله قارچ كمبود ویتامین D بدنتان را جبران كنید.
قارچ و پیشگیری از سرطان پروستات و سینه
قارچها به دلیل داشتن بتاگلوكان و اسید لینولئیك منبع غذایی خوبی برای پیشگیری از بروز سرطان سینه و پروستات هستند. علاوه بر این اسید لینولئیك از ایجاد اثرات نامطلوب استروژن پیشگیری میكند. ترشح هورمون استروژن یكی از دلایل بروز سرطان سینه در زنان بعد از یائسگی است.
قارچ و دیابتیها
قارچ یكی از سالمترین مواد غذایی است كه میتواند در تركیب رژیم غذایی مبتلایان به دیابت جای گیرد. قارچ چربی و كلسترول ندارد، مقدار كمی هیدراتكربن را در خودش جای داده و از لحاظ داشتن پروتئین در سطح خوبی قرار دارد. ویتامین، مواد معدنی، آب و فیبر هم از سایر تركیبات موجود در قارچ هستند كه به سلامت هرچه بیشتر بیماران مبتلا به دیابت كمك میكنند.
قارچها انسولین طبیعی و آنزیمهایی دارند كه سبب شكسته شدن قند یا نشاسته موجود در غذاها میشوند. علاوه بر این قارچها تركیباتی دارند كه در بهبود عملكرد پانكراس، كبد و سایر غدد هورمونی درون ریز تاثیر دارند. با این روند تولید انسولین و جریان یافتن آن در طول بدن تسهیل میشود.
قارچ كمی دیرهضم است و به همین دلیل مصرف زیاد آن برای سالخوردگان، زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود.
سالمترین روش پختیادتان باشد كه نباید قارچها را زیاد بپزید چون بخشی از ارزشهای غذاییشان را از دست میدهند. بهترین شیوه این است كه آنها را با مقدار كمی روغن یا كره به مدت سه دقیقه در ماهیتابه تفت دهید، البته از قارچهای تازه و خوب شسته شده خام هم میتوانید در تركیب سالادهای مختلف استفاده كنید. قارچهای كبابی یا بخارپز شده هم میتوانند در كنار غذاهای دیگری مانند انواع كباب و سالاد مصرف شوند.
بهترین شیوه نگهداری از قارچهایی كه از سلفون خارج شدهاند این است كه آنها را داخل پاكتهای كاغذی قرار دهید و در یخچال بگذارید. قارچها را داخل كیسه فریزر نگذارید چون به علت تعریق، زودتر نرم و فاسد میشوند. قارچها تا چهار روز در یخچال سالم میمانند اما بعد از آن تازگیشان را از دست میدهند.
آنتیاكسیدانهای قارچ و ایمنی بدن
در قارچ آنتیاكسیدانهای خوبی هم پیدا میشود كه سلنیوم یكی از آنهاست. این آنتیاكسیدانها از سلولهای بدن محافظت كرده و به تقویت سیستم ایمنی كمك میكنند تا بدن از ابتلا به بیماریهای مزمن و خطرناك در امان بماند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.