یک کارشناس تغذیه گفت: آهن در انواع گوشت، تخم مرغ، حبوبات، غلات، برخی از سبزیها و به مقدار كمی در لبنیات یافت می شود كه درصورت مصرف همزمان فرآوردهای گیاهی و حیوانی جذب آن زیاد میشود.
وی اظهارداشت:خوراك لوبیا و عدس از غذاهای مفید دیگری است كه اگر با آب لیمو مصرف شوند، آهن خوبی را به بدن میرسانند.
این كارشناس تغذیه تصریح كرد: بطوركلی دو نوع آهن در طبیعت وجود دارد كه نوع اول آن حیوانی و نوع دوم آن نباتی میباشد و برای جذب، نیاز به عوامل كمككننده نظیر ویتامین C، پروتین و لاكتوز شیر دارد.
وی با بیان این مطلب كه چربی، فیتات ، فسفات و اگزالات جذب آهن را كم می كنند، افزود: از آنجایی كه بطور كلی جذب آهن غذا كم میباشد، باید برای پیشگیری از كمبود آن به نحوه تغذیه و كنترل عوامل كاهش یا افزایشدهنده جذب آن توجه كرد.
این كارشناس تاكیدكرد: آهن درسنین كودكی، رشد، نوجوانی، بارداری و شیردهی باید به مقدار كافی مصرف شود تا برای این گروه ها ایجاد مشكل نكند.
وی خاطرنشان كرد:درصورت تخلیه منابع آهن بدن، علایم كمبود آهن از جمله كم خونی، رنگ پریدگی، كاهش توان جسمی و ذهنی، افزایش موارد ابتلا به بیماری ها به دلیل كاهش توان ایمنی بدن رخ میدهد.
وی اظهار داشت : كمبود آهن در سنین كودكی موجب كاهش توان كودك در انجام تكالیف و یادگیری و سبب كاهش رشد كودك میشود.
اوادامه داد: همچنین كمبود آهن در بارداری علاوه بر خطراتی كه برای مادر ایجاد میكند، سبب سقط جنین یا تولد نوزاد نارس میشود.
این كارشناس تغدیه درپایان افزود: مصرف نابجای آهن مكمل یا طبخ غذا در ظروف آهنی میتواند سبب مسمومیت با آهن شود.