-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ مرداد، ۱۳۹۱ در ۰۸:۲۵ #73725zahra jamshidiمشارکت کننده
خيلي از افراد عادت دارند به محض خريد انواع محصولات غذايي از نوشابه و سس گرفته تا ميوه و سبزي، ابتدا آنها را بشويند و سپس داخل يخچال قرار دهند…
عدهاي هم معتقدند اگر برخي مواد غذايي مانند ميوهها و سبزيها را بشويند و داخل يخچال بگذارند، ماندگارياش پايين ميآيد و به همين دليل خوراکيها را بدون شستن داخل يخچال ميگذارند. براي اينکه بدانيد بهترين راه براي نگهداري مواد غذايي در يخچال چگونه است، اين مطلب کوتاه اما کاربردي را بخوانيد.
ميوههاي سفت را بشوييد
ميوهها و سبزيها (بهخصوص سبزيها) از آلودهترين خوراکيها محسوب ميشوند. به همين دليل بايد ميوههايي با بافت سفتتر و سبزيها را پيش از قرار دادن داخل يخچال حتما شست و آنها را از هرگونه آلودگي فيزيکي مانند گلولاي و آلودگيهاي شيميايي باقيمانده از سموم دفع آفات به خوبي پاک کرد. ميوهها را حتما پس از شستن بايد خيلي خوب با يک دستمال يا حوله نخي خشک کرد، سپس آنها را در يک کيسه يا دستمال نخي قرار داد و بعد داخل يخچال گذاشت. سبزيها هم بايد پس از شستهشدن به خوبي خشک شوند و اگر امکان خشککردن کامل آنها هم نبود، سبزيهاي شسته را داخل دستمالي نخي ريخت، دستمال را داخل ظرفي فلزي قرار دهيد و ظرف را درون يخچال بگذاريد تا عمر ماندگاري سبزي را بالا ببريد. گذاشتن ميوه و سبزي در يخچال در حالي که خيس هستند و بدون قرار دادن آنها در دستمالهاي نخي براي کشيده شدن آب آنها باعث کم شدن مدت ماندگاريشان خواهد شد. بد نيست اين را هم بدانيد که اگر ميوه يا سبزي را نشسته داخل يخچال بگذاريد، ميتوانيد مدت زمان بيشتري آنها را تازه داخل يخچال نگهداريد زيرا آبي به آنها نخورده و شرايط مناسب و مرطوب براي رشد ميکروارگانيسمها به وجود نيامده است. البته اگر قرار باشد ميوهها و سبزيهاي نشسته را داخل يخچال بگذاريد بايد حتما آنها را داخل ظرف کاملا دربسته قرار دهيد تا آلودگي آنها به ساير مواد غذايي منتقل نشود.ميوههاي نرم را نشوييد
برخي افراد در شستن مواد غذايي مختلف پيش از گذاشتن آنها در يخچال افراط ميکنند و حتي سبزيها و ميوههاي نرمي مانند قارچ يا توتفرنگي را هم ميشويند و سپس در يخچال ميگذارند. بافت قارچ به صورتي است که آب به سادگي در کلاهک آن جمع ميشود و امکان خشک کردن آن هم به راحتي وجود ندارد بنابراين قرار دادن قارچ خيس داخل يخچال باعث کاهش مدت ماندگاري آن ميشود. اين اتفاق براي ميوههايي مانند توتفرنگي که بافت نرمي دارند و در اثر تماس با آب به سادگي متلاشي ميشوند هم ميافتد بنابراين بهتر است اين خوراکيها را در ظرف دربسته و نشسته درون يخچال بگذاريد و کمي پيش از مصرف، آنها را بشوييد. نگهداري ميوهها و سبزيهاي نشسته داخل دستمالهاي نخي يا انواع دستمالهاي يکبار مصرف مخصوص ميوه و سبزي هم ميتواند عمر نگهداري آنها را افزايش دهد.
خوراکيهاي بستهبندي را بشوييد
برخي مواد غذايي مانند انواع نوشيدنيها، سسها، ربها، کنسروها، ماست و ساير لبنيات و… نيازي به شستشو ندارند اما بهتر است براي پاک کردن بستهبندي آنها از انواع آلودگيهاي محيطي مانند گرد و خاک، بستهبنديهايشان را پيش از قرار دادن داخل يخچال بشوييد و با دستمالي نخي خشکشان کنيد.
جوانهها را نشوييد
جوانهها هم جزو سبزيهايي با بافت نرم هستند که شستن آنها باعث نرمتر شدن بافتشان ميشود. از طرف ديگر، شستن و خشک کردن کامل جوانهها هم کار سادهاي نيست. به همين دليل توصيه ميکنيم جوانهها را نشسته داخل يخچال بگذاريد و درست پيش از مصرف، آنها را بشوييد. بهترين روش براي نگهداري جوانههاي تازه و نشسته در يخچال اين است که آنها را از بستهبندي پلاستيکيشان خارج کنيد تا بخار نکنند و خراب نشوند. سپس آنها را درون دستمال نخي بريزيد و داخل يخچال بگذاريد.
خرما را نشوييد
خرما از خوراکيهايي است که بايد پيش از مصرف شسته شود. از آنجا که خرما حالت چسبندگي دارد و هنگام چيدن و بستهبندي در معرض انواع آلودگيهاي محيطي مانند گرد و خاک قرار ميگيرد، شستن آن پيش از مصرف باعث تميز شدن سطح آن و انتقال نيافتن آلودگيهاي محيطي به بدن ميشود. البته بهتر است اين ميوه را درست قبل از خوردن آن بشوييد چون اگر هنگام قرار دادن داخل يخچال و چند روز پيش از مصرف شسته شود، آب زير پوسته رويي و ضخيمش جمع ميشود و بافت خرما را شل ميکند و مدت زمان ماندگارياش را پايين ميآورد. قرار دادن خرماي شسته و مرطوب داخل يخچال آن هم به مدت چند روز، باعث ترش و بدمزه شدن آن ميشود بنابراين بهتر است خرما را تا پيش از مصرف داخل بستهبندي خودش نگهداريد و اگر قرار است آن را به ظرف ديگري منتقل کنيد، حتما از ظرفهاي دردار براي اين کار استفاده کنيد.
درست در يخچال بچينيد!
پس از خريد و شستشوي مناسب خوراکيهايي که به شستن نياز دارند، آنها را به بهترين شکل در يخچال بگذاريد تا مشکلي از نظر انتقال آلودگي و بو از طريق خوراکيهاي مختلف پيش نيايد. مثلا بهتر است ميوهها و سبزيها را در جاميوهاي بگذاريد؛ اگر گوشت تازه و گرم خريدهايد و يکي دو روز نميتوانيد آن را پاک و فريز کنيد، داخل بستهبندياش در يخچال بگذاريد و يک سيني زيرش قرار دهيد تا خونابه در يخچال نريزد و آلودگيهاي احتمالي گوشت خام به ساير خوراکيهاي يخچال منتقل نشود. بهتر است مواد غذايي شسته و نشسته را هم در طبقههاي جداگانهاي از يخچال قرار دهيد. در ضمن خوراکيهايي که به سرماي بيشتري نياز دارند، بايد در مکانهاي سردتر يخچال جاي داده شوند.
سلامت۲۲ مرداد، ۱۳۹۱ در ۰۶:۴۱ #98467aminiمشارکت کنندهممنون خانم جمشیدی بسیار جالب بود
۲۴ مرداد، ۱۳۹۱ در ۰۷:۵۷ #98470zahra jamshidiمشارکت کنندهخواهش دارم
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.